Ærtesuppe med kammusling og champagne - Opskrift på ærtesuppe

Ærtesuppe med kammusling og champagne

Ærtesuppe med kammusling og champagne
Opskrift på cremet ærtesuppe serveret med stegt kammusling og champagne.
Ærtesuppe med kammusling og champagne - Opskrift på ærtesuppe

Let og lækker forret, skøn smag og super raffineret. Suppen er virkelig hurtig at lave, og perfekt at servere som forret for dine gæster.
Oplev hvordan suppen skummer op når champagnen hældes ved, – smukt og lækkert.

Ærtesuppe med kammusling og champagne - Opskrift på ærtesuppe

Ærtesuppe med kammusling og champagne

Opskrift på cremet ærtesuppe serveret med stegt kammusling og champagne.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Ærtesuppe

  • 400 g ærter
  • 4 dl bouillon, kylling- eller grøntsagsbouillon
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 3 skalotteløg (små) – finthakket
  • 1 lille fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Derudover

  • 8 kammuslinger -alt efter størrelse
  • 100 g ærter, optøede
  • 1 dl champagne
  • Friske ærteskud eller brøndkarse
  • Brøndkarse
  • Olie
  • Friskkværnet peber og salt
  • En smule sukker

Sådan gør du

Ærtesuppe

  • Tø ærterne op i koldt vand så de beholder deres flotte farve.
  • Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg til de er blanke.
  • Hæld bouillon og fløden over, kog op og lad det koge et par minutter.
  • Hæld de optøede ærter i en blender, hæld flødeblandingen over og blend til du har en helt glat suppe.
    Du kan også slukke for blusset, hælde ærterne i flødeblandingen og blende suppen med en stavblender.
  • Smag suppen til med citron, salt og peber.
    Suppen er klar til servering.

Kammuslinger og servering

  • Fjern musklen fra kammuslingerne hvis ikke fiskemanden har gjort det.
  • Drys dem med lidt sukker og salt, og lad dem trække 5-10 min.
    Dup dem derefter tørre i køkkenrulle.
  • Steg kammuslingerne i en smule olie ved høj varme i ca. 45 sek – 1 min. på hver side, til de får en flot gylden stegeskorpe.
  • Fordel suppen i 4 dybe tallerkener.
  • Læg kammuslingerne i bunden og drys med ærter.
  • Top med friske urter og friskkværnet peber.
  • Inde ved bordet hældes en smule champagne langs kanten af suppen, som vil skumme flot op.
Ærtesuppe med kammusling og champagne - Opskrift på ærtesuppe
Ærtesuppe med kammusling og champagne – Opskrift på ærtesuppe
Ærtesuppe med kammusling og champagne - Opskrift på ærtesuppe
Ærtesuppe med kammusling og champagne – Opskrift på ærtesuppe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse