
Nem og lækker tuntatar, – lavet med en bund af avocado i tern, og serveret med den lækreste asiatiske marinade/dressing af soya, ingefær, lime og hvidløg.
Perfekt som forret, en let frokost eller i mindre portioner som appetizer, – og så kan den laves på på ingen tid.
Den er super let, cremet og mild, – og med et godt ”bid” fra marinaden.
Vi elsker denne tuntatar, og den er næsten altid at finde på menuen herhjemme, hvis vi har rester af tun efter at have lavet f.eks. denne skønne lynstegte tun.

Tuntatar med avocado
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 350 g
fersk tun
- 4
avocado
- 2 spsk
citronsaft
Marinade
- 1 dl
soya
- 2 spsk sesam
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk fintrevet ingefær, ca. 2 cm
- 1/2-1 lime, fint revet skal og saften heraf
Derudover
-
Evt. frisee salat, friske krydderurter og syltede sennepsfrø
- 10 cm 4 anretningsring på ca. 10 cm i diameter, eller genbrug den ene til alle 4 anretninger
Sådan gør du
Marinade
- Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
- Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt. Smag til om den skal have mere limeskal og saft.
- Smag til om der skal tilsættes mere lime saft og/eller skal, og lad marinaden trække til den skal serveres.
Tuntatar
- Skær eventuelle sener mv. af tunen, så du har et helt reelt stykke kød og skær derefter tunen i mindre tern på ca. 1 x 1 cm.
- Befri avocadoerne fra sten og skræl, og skær dem i mindre tern som tunen. Dryp med citronsaft og vend det godt sammen.
- Anbring avocado ternene i bunden af anretningsringen, og pres dem let sammen.
- Kom den rå tun ovenpå avocadoen, og pres den let, så den bliver så fast at du kan fjerne ringen.
- Pynt med lidt sprødsalat, krydderurter eller lignende og evt. syltede sennepsfrø hvis du har det stående i køleskabet.
- Hæld lidt af marinaden ud på tallerkenen og server.
Noter


Pingback: Lynstegt tun - Opskrift på lynstegt tun med asiatisk marinade
Hej!
Bare for en sikkerhedsskyld….. så skal tunen fryses før brug, ikk? Eller er det ikke nødvendig?
Mvh
Dorte Marie
Hej Dorte
Beklager mit sene svar.
Personligt vil jeg til hver en tid fryse fisken først hvis den skal spises “rå”, – netop for at undgå parasitter.
Men kender bestemt også flere der ikke lægger noget i det, og spiser det direkte fra fiskehandleren, – så det er meget individuelt.
Rigtig dejlig dag.
De bedste hilsner
Dianna
Hej hvilken vin eller type af vin vil du servere til denne lækre ret?
(vi plejer at lynstege tunen så den lige får en milimeter eller 2 stegeoverflade)
Hej Henrik
Tusind tak for din besked 🙂
Det smager også så dejligt lige at lynstege tunen først, – så det kan jeg godt forstå i gør 🙂
Uha, jeg er ikke sådan super stærk i at sammensætte maden med vin, – det får jeg altid hjælp til der hvor jeg måtte købe vinen.
Men herhjemme foretrækker vi generelt en hvidvin til den tørre side, – så det ville nok være mit forslag. Eller en god champagne til, – det vil være super lækkert.
Rigtig god dag 🙂
De bedste hilser
Dianna
Hvor mange personer er denne opskrift til?
Hej Nikolaj
Den er til 4 personer, – det er rettet på opskriften 🙂
Rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna
Den bedste forret.
Nem at lave, smager super godt.
Tusind tak Ritva:)
Skal prøves, ser både lækkert og let ud af at lave. Og
Hej Brian
Tusind tak fordi du skriver det, – hvor er det dejligt du kan lide opskriften 🙂
Dbh Dianna
Denne forret er altid en vinder hos gæsterne! :-). Vi har serveret den et par gange før og i morgen, når vi fejrer nytår, vil vi servere den igen. TAK for en dejlig forrret!
Super lækker
Tusind tak for de søde ord:)
Svar på vinmatch: satte den sammen med Aux Mages – Yunuage – 2019 og det var et perfekt match. Det er en Chardonnay fra Californien lavet af danske Emil Skytte Pedersen, vinen har meget høj syre og er ekstremt kompleks i smagen. Der er mange andre muligheder, der er mere tilgængelige, og skal man på supermarkedsniveau, kan Handcraft Chardonnay eller Penfolds Koonunga Hill Chardonnay anbefales. Er man til mere syre, så kig efter Krebs Riesling fra Bichel.
Tak for fif til vinen:)