
Nemme og lækre shawarma/kebab spyd lavet med oksekød der er marineret med olie og hjemmelavet kebabkrydderi. Serveret med en skøn couscous salat, dressing og chili.
Et måltid med masser af smag, super nemt at lave og bare virkelig lækkert.
Server evt. friskbagte pitabrød eller pandestegte fladbrød til, – det passer perfekt til retten.

Kebab spyd med couscous salat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kebab spyd
- 600-800 g oksemørbrad – eller ander oksekød
- 3 spsk olie
- 2 spsk kebabkrydderi
- Evt. chilisauce, dressing og persille til toppen
Couscous salat
- 3 dl couscous
- 200 g cherry tomater, halveret
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 1 lille rødløg, finthakket
- 2 forårsløg, snittet
- 1/2 agurk
- 2 store håndfulde persille, finthakket
Mrinade
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 citron, saften heraf
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 tsk spidskommen
- Salt og peber
Sådan gør du
Cous cous salat
- Tilbered couscousen som beskrevet på posen, – og lad den køle af på køkkenbordet. Sørg for at skulle kornene ad med en ske.
- Bland ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber og stil til side.
- Befri agurken fra kernerne og skær den i små tern.
- Bland den afkølede couscous med de snittede grøntsager, hæld marinaden over og vend det hele godt sammen.Sæt til side og lad den trække meds dine spyd laves.
Kebab spyd
- Skær kødet i store tern.
- Bland olie og kebabkrydderi og vend kødet heri.Er tiden til det kan du sagtens lade kødet marinere et par timer, men det kan også fint laves med det samme.
- Grill spydene på grill, eller på en grillpande ved høj varme, til de er tilberedt som ønsket.Alt efter hvor tykke stykkerne er kan du nøjes med at stege dem på 2 sider, – ligesom når du steger en bøf.
- Server dine kebab spyd med cous cous salat, fladbrød eller pita, en god dressing og evt. chilisauce.
