Hjemmebagte pitabrød - Opskrift på lækre pitabrød

Hjemmebagte pitabrød med fyld

Hjemmelavede pitabrød
Opskrift på lækre hjemmebagte pitabrød og creme fraiche dressing
Hjemmebagte pitabrød - Opskrift på lækre pitabrød

Lækre hjemmebagte pitabrød, med fyld af forskelligt grønt og rester af en kalvefilet, – stegt på panden med grønt og krydderier, og selvfølgelig en lækker hjemmelavet creme fraiche dressing.
Det er nemt og hurtigt at gå til, og børnene elsker, at de selv kan få lov at sidde og fylde deres pitabrød med forskelligt grønt og kød.

Opskriften herunder er på hjemmebagte pitabrød og en lækker hjemmelavet creme fraiche dressing, – de kan fyldes med præcis det du har liggende i køleskabet eller fryseren.

Hjemmebagte pitabrød - Opskrift på lækre pitabrød

Hjemmelavede pitabrød

Opskrift på lækre hjemmebagte pitabrød og creme fraiche dressing
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Pitabrød

  • 25 g

    gær

  • 3 dl

    mælk, lun

  • 450 g

    hvedemel

  • 1 tsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 spsk

    olie

Creme fraiche dressing

  • 2 1/2 dl

    creme fraiche

  • 3 spsk

    mayonnaise (jeg bruger Helmanns)

  • 1 spsk

    citronsaft, friskpresset

  • 1 dl

    finthakket purløg

  • Salt og peber

Derudover

  • Kødrester, falafel eller lignende

  • Forskellig grønt

Sådan gør du

Pitabrød

  • Opløs gøren i den lune mælk.
  • Tilsæt mel, sukker salt og olie og rør dejen til den har en ensartet konsistens, - ca. 6 min. på røremaskine.
  • Put lidt olie på hænderne og saml dejen til en glat, rund kugle, - læg den tilbage i skålen og stil den til hævning med et klæde over, et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil 2 plader i, og lad dem varme med op.
  • Del dejen i 6 lige store stykker, og rul hver stykke ud i lidt mel, til et fint rundt pitabrød.
  • Placer 3 pitabrød på hver varme bageplade, beklædt med bagepapir og bag pitabrødene i ca. 8 min.

Creme fraiche dressing

  • Bland creme fraiche med mayonnaise, finthakket purløg og citron saft.
  • Smag til med salt og peber og lad dressingen stå på køl til den skal serveres.
  • Server dine lune pitabrød på fyld efter ønske.

Noter

Pitabrødene kan sagtens varmes op, hvis man ønsker at lave dem på forhånd. Lun dem et par minutter ved 175 grader.
Når vi har forskellige kødrester bruger vi oftest disse til pitabrød.
Vi steger kødet sammen med lidt løg, peberfrugt og lignende, og krydrer oftest med salt og peber, spidskommen, cayenne peber mv.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Pulled pork pita - Opskrift med kålsalat og urtedressing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*