Trøffelrisotto - Svampe risotto med trøffel

Trøffelrisotto – Svamperisotto med trøffel

Trøffelrisotto - Svampe risotto med trøffel
Opskrift på den lækreste cremede trøffelrisotto med svampe.
Trøffelrisotto kan serveres som forret, hovedret eller tilbehør.
Trøffelrisotto - Svampe risotto med trøffel

Den skønneste svamperisotto med trøffel, – cremet, bløde og lækker.
Jeg elsker risotto, og jeg elsker trøffel, så denne her opskrift er altså et match made in heaven for mig.
Du kan servere risottoen alene, eller til et stykke kød. Den går fint med både lyst og mørk kød, og faktisk også rigtig godt til et stykke lys fisk.
Jeg bruger gerne shiitake svampe til min trøffelrisotto, – men brug dem du foretrækker eller kan få fat på.
Kan du få fat i frisk trøffel, så smager det jo altså vidunderligt på toppen af sådan en portion her. Men kan du ikke, så når du altså også langt med en god trøffelolie.
Jeg bruger altid La Tourangelle med hvid trøffel, – det er efter min mening, den bedste trøffelolie på markedet. Den har en ren og autentisk smag af trøffel, og samtidig en dejlig aroma.
Hvor meget du skal bruge afhænger helt af hvilken trøffelolie du bruger, samt dine smagsløg. Så smag selv til inden risottoen serveres.

Risotto med trøffel og svampe
Det her må altså nok siges at være en af mine yndlings risottoer, – den smager så dejligt.
En blød og cremet risotto med masser af parmesan og smagt til med rigeligt friskkværnet peber.
Hvordan man foretrækker sin risotto er meget individuelt, så juster altid, så den bliver som du foretrækker det.
Jeg synes den skal være blød og cremet, – ikke for flydende, men bestemt heller ikke for fast.
Derudover kan jeg godt lide at risene har en smule bid, – nok det man vil kalde al dente i pastaverdenen.
En god risotto kræver tålmodighed, – den skal stå og simre stille og roligt, og have lidt kærlighed 😉

Trøffelrisotto - Svampe risotto med trøffel

Trøffelrisotto – Svampe risotto med trøffel

Opskrift på den lækreste cremede trøffelrisotto med svampe.
Trøffelrisotto kan serveres som forret, hovedret eller tilbehør.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.89 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: Italiensk mad, Risotto, Trøffel, Trøfler
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 350 g risottoris
  • 250 g svampe, finthakket – jeg bruger shiitake
  • 2 skalotteløg eller 1 lille løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 4 dl tør hvidvin eller noilly prat
  • 9 dl bouillon, kylling eller grønt
  • 150 g parmesan, fintrevet
  • 1/2 dl olivenolie – måske lidt mere
  • Trøffelolie
  • Salt og peber
  • Frisk trøffel til toppen

Sådan gør du

  • Varm olien på en pande eller i en gryde, og steg svampene til de er gyldne og har smidt alt væden.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter til løgene er klare.
  • Hæld risene ved og vend dem godt rundt på panden. Steg dem med et par minutter til de er klare. Krydr med friskkværnet peber.
    Tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
  • Hæld hvidvinen ved, og lad den koge ind.
  • Tilsæt herefter bouillonen løbende, – og rør i risottoen undervejs.
    Tilbered risottoen ved svag til middel varme, og pas på den ikke brænder på.
    Risottoen er færdig efter ca. 20 minutter, – alt efter hvordan du ønsker risene.
  • Når risottoen stadig er aldente, røres parmesanen i til den smelter.
    Lad risene tilberede videre til de er som du foretrækker dem, og juster evt. konsistensen med mere bouillon.
    Risotto skal være blød og cremet.
  • Smag til med trøffelolie, salt og friskkværnet peber.
  • Server din risotto toppet med masser af friskrevet trøffel, og evt. en smule mild olivenolie.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)