Nem og lækker pastaret med tortellini og kylling, – vendt i den lækreste cremede tomatsauce.
Retten kan stå på bordete på 20 minutter, og den smager helt vidunderligt.
Den cremede tomatsauce er lavet med hakkede tomater/polpa, hvidvin, fløde og parmesan, – og krydret med basilikum, oregano og en smule chili.
Hvidvinen kan du naturligvis erstatte med bouillon, – men husk at alkoholen forsvinder i løbet af tilberedningen.
En nem og hurtig pastaret der kan serveres hverdag og weekend, – for familie og gæster.
Tortellinien køber jeg færdiglavet, – jeg bruger gerne dem med spinat og ricotta. De skal oftest ikke koges mere end et par minutter, – og derefter kan du vende dem i den cremede tomatsauce.
Tortellini og kylling i cremet tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g tortellini
- 400 g kylling, skåret i mundrette bidder
- 1 ps frisk spinat – ca. 75 g
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 ds polpa eller hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 1/2 dl fløde
- 1 1/2 dl hvidvin – eller bouillon
- 80 g parmesan, fintrevet
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk chiliflager – kan undlades
- Salt og peber
- Olivenolie
- Evt. frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
- Varm en sjat olie på en pande, brun kyllingen af, og krydr med salt og peber.*Den skal ikke gennemsteges, – da den tilberedes færdigt i saucen.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg det med til løgene er klare, og tilsæt derefter tomatkoncentrat, krydderier og chili, og varm igennem et minuts tid.
- Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og hæld derefter de hakkede tomater og fløden over.
- Lad retten simre ved middel varme i 7-8 minutter, og vend derefter parmesanen i saucen.
- Kog din tortellini som beskrevet på pakken, hæld vandet fra, og vend dem i saucen.
- Vend til sidst spinaten i saucen, smag til med salt og peber, – og top evt. retten med frisk basilikum.
Kan fløden erstattes ?
Hej Heidi
Altså fløden er jo den der gør saucen cremet, men når det er sagt, så kan du jo sagtens lave den uden, så det blot er kylling og Tortellini i tomatsauce
Du kan også vælge at bruge mindre, – altså blot 1 dl, eller f.eks. creme fine:) Der vil jeg anbefale at bruge 1 1/2 – 2 dl, så saucen ikke bliver for tynd:)
Kh Dianna
Hej
Tak for altid super gode opskrifter.
Kan man erstatte kylling med kalvefars ?
Kh:/ Lis
Hej Lis
Altså det tænker jeg godt du kan gøre, – har dog ikke selv prøvet 🙂
Kh Dianna
Super lækkert lavede den igår for første gang Skal prøves igen
Hej Anni
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Hvilken tortellini brugte du?
Hej Ane
Jeg køber gerne tortellini med spinat og ricotta – det er min favorit 🙂
Kh Dianna
Kæmpe god opskrift.
Familien var ellevilde
Hej Simone
Det er jeg bare vildt glad for at høre, – tusind tak:)
Kh Dianna
Uha den var godt nok lækker
Tusind tak 🙂
Super lækker og smagfuld ret *****
Tusind tak for de søde ord 🙂
Hejsa
Har du en anden ost end parmesan da vi har allergiker her hjemme
Hej Lea
Du kan sagtens erstatte med en anden ost. En lageret havarti gør sig fantastisk i retten 🙂
Kh Dianna
Hvad for en hvidvin er bedst at bruge?