Toast Skagen - Skagen toast - Rejesalat med ristet brød

Toast Skagen – Skagen toast

Toast Skagen - Skagen toast
Toast Skagen - Skagen toast. En svensk klassiker - Rejesalat med ristet franskbrød.
Toast Skagen - Skagen toast - Rejesalat med ristet brød

Skagen Toast er en af de frokostretter, jeg spiser allerflest af, når vi er i Sverige om sommeren – og ved i hvorfor?
Derovre får man den ofte ekstra højtbelagt, fyldt med lækre rejer og en cremet dressing, der gør den uimodståelig. Og de er virkelig gode til at lave den.

Denne opskrift er lavet, så den passer perfekt til frokost eller et lækkert stykke smørrebrød. Et godt stykke ristet brød danner bunden for den cremede rejesalat, som laves med creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft og dild – en enkel kombination, der fremhæver rejerne på den bedste måde.

Brødets betydning

For at få den helt rigtige tekstur og smag, skal brødet ristes ordentligt. Du kan enten:
✔ Riste det i brødristeren for en hurtig og sprød overflade.
✔ Stege det på panden i smør, hvis du vil have en ekstra lækker og gylden kant.

Lad rejerne være stjernen

En god Toast Skagenkræver masser af lækre rejer! Brug gerne skalrejer, som du selv piller, eller gode rejer i lage, så du får den bedste smag og konsistens.
En klassiker, der aldrig skuffer – nem at lave, men smager som en million. Perfekt til frokost, en let aftensmad eller bare når du vil forkæle dig selv med noget ekstra lækkert.

Toast Skagen - Skagen toast - Rejesalat med ristet brød

Toast Skagen – Skagen toast

Toast Skagen – Skagen toast. En svensk klassiker – Rejesalat med ristet franskbrød.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost
Køkken: Svensk
Nøgleord: Højtbelagt smørrebrød, Pålægssalat, Rejer, Smørrebrød
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g rejer – drænet vægt
  • 2 skiver brød
  • 75 g creme fraiche
  • 75 g mayonnaise
  • 1/2 tsk dijon
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk finthakket dild
  • Lidt grønt – brøndkarse eller lignende
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. smør

Sådan gør du

  • Dræn rejerden for væde, rens dem fri for urenheder og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Rist brødet i en brødrister – eller steg det i smør på en pande.
  • Bland imens ingredienserne til dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber. Vend rejerne i dressingen.
  • Smør evt. brødskiverne med smør og top med en smule grønt, et godt lag rejesalat ogli8dt ekstra grønt på toppen.
  • Krydr med friskkværnet peber og server.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)