Tarteletter serveret med stuvede ærter, gulerødder og skinke, – og toppet med masser af persille. En klassiker fra min barndom, som stadig holder 100%, – vi elsker det herhjemme.
Tarteletter er måske faktisk nok min livret. De rummer det hele, – blød og cremet sauce, sprøde smørbagte tarteletter og bare masser af dejlig smag.
Denne omgang er super nem at lave, og så smager det bare helt vidunderligt. Brug rester af skinken, de slatne gulerødder og ærter fra frost, – det hele får bare et helt nyt liv i sådan en cremet sauce og sprøde tarteletter.
Tarteletter med stuvede ærter, gulerødder og skinke
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 12 tarteletter
- Evt. finthakket persille til toppen
Fyld
- 450 g skinke, skåret i små tern
- 250 g ærter, optøede
- 350 g gulerødder
Sauce
- 60 g smør
- 3-4 spsk hvedemel
- 4 dl bouillon – kylling eller grønt
- 2 dl sødmælk
- Salt og peber
Sådan gør du
Fyld
- Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
- Kog gulerødderne i 4 minutter i letsaltet vand, og hæld væden fra. Denne kan du evt. bruge til at hælde over ærterne.Lad både gulerødder og ærter dræne for væde i en sigte.
Sauce
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet godt ud heri, – lad det varme godt igennem ved middel varme et par minutter under konstant omrøring.
- Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk det godt sammen.
- Hæld mælken over ad et par gange, piske grundigt, og lad nu saucen småkoge i ca. 10 minutter. Pisk jævnligt så den ikke brænder på.Krydr med salt og peber.
- Tilsæt fyldet, – skinke, ærter og gulerødder og varm retten godt igennem.Lun i mellemtiden tarteletterne i ovnen som beskrevet på pakken.
- Smag saucen til med salt og peber inden fyldet hældes i tarteletterne, og server dem toppet med finthakket persille.
Hej Dianna
Hvordan laver du bouillion? Opløser du en terning i varmt vand eller