Tarteletter med stuvede ærter, gulerødder og skinke
Opskrift på klassiske tarteletter med stuvede ærter, gulerødder og skinke.Denne opskrift giver til 3 tarteletter pr. person.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
12tarteletter
Evt. finthakket persille til toppen
Fyld
450gskinke, skåret i små tern
250gærter, optøede
350ggulerødder
Sauce
60gsmør
3-4spskhvedemel
4dlbouillon - kylling eller grønt
2dlsødmælk
Salt og peber
Sådan gør du
Fyld
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Kog gulerødderne i 4 minutter i letsaltet vand, og hæld væden fra. Denne kan du evt. bruge til at hælde over ærterne.Lad både gulerødder og ærter dræne for væde i en sigte.
Sauce
Smelt smørret i en gryde og pisk melet godt ud heri, - lad det varme godt igennem ved middel varme et par minutter under konstant omrøring.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk det godt sammen.
Hæld mælken over ad et par gange, piske grundigt, og lad nu saucen småkoge i ca. 10 minutter. Pisk jævnligt så den ikke brænder på.Krydr med salt og peber.
Tilsæt fyldet, - skinke, ærter og gulerødder og varm retten godt igennem.Lun i mellemtiden tarteletterne i ovnen som beskrevet på pakken.
Smag saucen til med salt og peber inden fyldet hældes i tarteletterne, og server dem toppet med finthakket persille.