Svensk pølseret, som jo faktisk er dansk, smager fantastisk, og så er den virkelig hurtig at bikse sammen på en travl hverdag.
Jeg har smagt min svenske pølseret til med en smule stærk paprika for at give den lidt kant, ikke så den bliver stærk, blot for lige at den får et lille pift. Det kan selvfølgelig undlades, eller man kan bruge en smule chilipulver eller cayenne peber hvis man ikke ligger inde med stærk paprika.
Svensk pølseret er en vidunderlig familieret.
Svensk pølseret
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g
små/mellemstore kartofler (forkogt eller se opskrift)
- 8
gode wiener pølser skåret i stykker på ca. 1 cm
- 1
stort løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, finthakket
- 100 g
tomatkoncentrat
- 1 spsk
ketchup
- 3 dl
piskefløde
- 3 tsk
paprika
- 1/4 tsk
stærk paprika
- 20 g
smør
- 2 spsk
olie
-
Salt og peber
-
Rigeligt friskhakket purløg
Sådan gør du
- Kog kartoflerne med skræl i rigeligt letsaltet vand i ca. 5 min. og lad dem derefter hvile i kogevandet i ca. 15 min. (Hvis kartoflerne er større skal de koge lidt længere). Hæld vandet fra og lad de køle let af.
- Pil kartoflerne og skær dem derefter ud i mundrette stykker.
- Smelt smør og olie på en pande/wok og steg hvidløg og løg blanke ved middel varme. Tilsæt begge slags paprika og lad det stege med i 1 minuts tid og tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
- Hæld pølserne ved og lad dem brune med i ca. 5 min.
- Tilsæt nu kartoffelstykkerne sammen med piskefløde og ketchup og varm retten igennem i ca. 10 min ved middel varm, det må ikke buldre så kartoflerne går i stykker. Rør forsigtigt undervejs.
- Smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule mere fløde hvis retten mangler.
- Server straks med masser friskhakket purløg på toppen.
Jeg har lavet mange forskellige opskrifter på Svensk Pølseret igennem årene, og det her er klart den bedste jeg har prøvet. Tak for et dejligt måltid mad 🙂
Hej Mille
Ej hvor er det fedt at høre, tusind tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Super lækker cremet svensk pølseret. Vi elsker den herhjemme ❤️❤️
Hej Linda
Hvor gør det mig glad at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna