Svensk pølseret - Opskrift på klassisk svensk pølseret

Svensk pølseret

Svensk pølseret
Opskrift på en nem og lækker svensk pølseret
Svensk pølseret - Opskrift på klassisk svensk pølseret

Svensk pølseret, som jo faktisk er dansk, smager fantastisk, og så er den virkelig hurtig at bikse sammen på en travl hverdag.
Jeg har smagt min svenske pølseret til med en smule stærk paprika for at give den lidt kant, ikke så den bliver stærk, blot for lige at den får et lille pift. Det kan selvfølgelig undlades, eller man kan bruge en smule chilipulver eller cayenne peber hvis man ikke ligger inde med stærk paprika.
Svensk pølseret er en vidunderlig familieret.

Svensk pølseret - Opskrift på klassisk svensk pølseret

Svensk pølseret

Opskrift på en nem og lækker svensk pølseret
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 38 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 800 g

    små/mellemstore kartofler (forkogt eller se opskrift)

  • 8

    gode wiener pølser skåret i stykker på ca. 1 cm

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, finthakket

  • 100 g

    tomatkoncentrat

  • 1 spsk

    ketchup

  • 3 dl

    piskefløde

  • 3 tsk

    paprika

  • 1/4 tsk

    stærk paprika

  • 20 g

    smør

  • 2 spsk

    olie

  • Salt og peber

  • Rigeligt friskhakket purløg

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne med skræl i rigeligt letsaltet vand i ca. 5 min. og lad dem derefter hvile i kogevandet i ca. 15 min. (Hvis kartoflerne er større skal de koge lidt længere). Hæld vandet fra og lad de køle let af.
  • Pil kartoflerne og skær dem derefter ud i mundrette stykker.
  • Smelt smør og olie på en pande/wok og steg hvidløg og løg blanke ved middel varme. Tilsæt begge slags paprika og lad det stege med i 1 minuts tid og tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld pølserne ved og lad dem brune med i ca. 5 min.
  • Tilsæt nu kartoffelstykkerne sammen med piskefløde og ketchup og varm retten igennem i ca. 10 min ved middel varm, det må ikke buldre så kartoflerne går i stykker. Rør forsigtigt undervejs.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule mere fløde hvis retten mangler.
  • Server straks med masser friskhakket purløg på toppen.
Svensk pølseret - Opskrift på klassisk svensk pølseret
Svensk pølseret – Opskrift på klassisk svensk pølseret
Svensk pølseret - Opskrift på klassisk svensk pølseret
Svensk pølseret – Opskrift på klassisk svensk pølseret

Kommentarer

  1. 5 stars
    Jeg har lavet mange forskellige opskrifter på Svensk Pølseret igennem årene, og det her er klart den bedste jeg har prøvet. Tak for et dejligt måltid mad 🙂

  2. Linda Kruse

    Super lækker cremet svensk pølseret. Vi elsker den herhjemme ❤️❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)