Svensk pølseret – Nem og klassisk ret hele familien elsker

Svensk pølseret

Svensk pølseret
Opskrift på en nem og lækker svensk pølseret - cremet og helt uimodståelig.
Svensk pølseret – Nem og klassisk ret hele familien elsker

Svensk pølseret – nem og lækker hverdagsklassiker der hitter hos både børn og voksnet måltid, der både smager og mætter.

Svensk pølseret er én af de der retter, man aldrig rigtig vokser fra. En vaskeægte familiefavorit, som både store og små elsker – og som smager af barndom, hygge og tryghed.
Retten består af skiver af kartofler og pølser i en skøn cremet tomatsauce med et lille pift af paprika og stærk paprika. Den er lige så nem at lave, som den er populær ved middagsbordet og den kan være klar på under 30 minutter. Perfekt, når hverdagen kalder på nem og smagfuld aftensmad.

Det er den perfekte tøm-køleskabet-ret, hvis du har nogle kogte kartofler eller en rest pølser, der skal bruges. En dejlig måde at undgå madspild og stadig få en virkelig lækker omgang comfort food på bordet.

Svensk pølseret – Nem og klassisk ret hele familien elsker

Svensk pølseret

Opskrift på en nem og lækker svensk pølseret – cremet og helt uimodståelig.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.91 fra 40 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Pølser, Pølseret
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 20 g

    smør

  • 2 spsk

    olie

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed

    hvidløg, finthakket

  • 3 tsk paprika
  • 1/4 tsk stærk paprika (eler chilipulver)
  • 100 g

    tomatkoncentrat

  • 8 gode pølser, skåret i mundrette bidder
  • 800 g kogte kartofler, skåret i tern
  • 3 dl

    piskefløde

  • 1 spsk

    ketchup

  • Salt og friskkværnet peber
  • Finthakket purløg

Sådan gør du

  • Smelt smør og olie på en pande, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Tilsæt begge slags paprika og vend det godt sammen, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld pølserne ved og lad dem brune med i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt kartoflerne sammen med piskefløde og ketchup og varm retten igennem i ca. 10 minutter ved middel varm. Det må ikke buldre for meget, så kartoflerne går i stykker. Rør forsigtigt undervejs.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt evt. en smule mere fløde hvis retten mangler sauce.
  • Server straks med masser friskhakket purløg på toppen.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Jeg har lavet mange forskellige opskrifter på Svensk Pølseret igennem årene, og det her er klart den bedste jeg har prøvet. Tak for et dejligt måltid mad 🙂

  2. Linda Kruse

    Super lækker cremet svensk pølseret. Vi elsker den herhjemme ❤️❤️

  3. Christina

    5 stars
    Det er absolut den bedste opskrift på svensk pølseret. Hvidløg gør sin ret i retten❤️

  4. En dejlig nem ret. Selvfølgelig bedst med fløde. Men bruger kun letmælk, da der spares lidt på fedtet.

    • Hej Birte

      Ja det er bare en skøn ret altså 🙂
      og ja, med mælk sparer man absolut lidt på de tunge kalorier 🙂

      Kh Dianna

  5. bacon og en okseboullion-terning er også godt i svensk pølseret

  6. Malene Hansen

    Kan det fryses ?

  7. Malene Hansen

    Hej,
    Kan det fryses ?

  8. Malene Hansen

    4 stars
    Kan det fryses?

Skriv et svar til Malene Hansen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)