
Svensk pølseret – nem og lækker hverdagsklassiker der hitter hos både børn og voksnet måltid, der både smager og mætter.
Svensk pølseret er én af de der retter, man aldrig rigtig vokser fra. En vaskeægte familiefavorit, som både store og små elsker – og som smager af barndom, hygge og tryghed.
Retten består af skiver af kartofler og pølser i en skøn cremet tomatsauce med et lille pift af paprika og stærk paprika. Den er lige så nem at lave, som den er populær ved middagsbordet og den kan være klar på under 30 minutter. Perfekt, når hverdagen kalder på nem og smagfuld aftensmad.
Det er den perfekte tøm-køleskabet-ret, hvis du har nogle kogte kartofler eller en rest pølser, der skal bruges. En dejlig måde at undgå madspild og stadig få en virkelig lækker omgang comfort food på bordet.

Svensk pølseret
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 20 g
smør
- 2 spsk
olie
- 1 løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, finthakket
- 3 tsk paprika
- 1/4 tsk stærk paprika (eler chilipulver)
- 100 g
tomatkoncentrat
- 8 gode pølser, skåret i mundrette bidder
- 800 g kogte kartofler, skåret i tern
- 3 dl
piskefløde
- 1 spsk
ketchup
- Salt og friskkværnet peber
- Finthakket purløg
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Smelt smør og olie på en pande, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt begge slags paprika og vend det godt sammen, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
- Hæld pølserne ved og lad dem brune med i ca. 5 minutter.
- Tilsæt kartoflerne sammen med piskefløde og ketchup og varm retten igennem i ca. 10 minutter ved middel varm. Det må ikke buldre for meget, så kartoflerne går i stykker. Rør forsigtigt undervejs.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt evt. en smule mere fløde hvis retten mangler sauce.
- Server straks med masser friskhakket purløg på toppen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Jeg har lavet mange forskellige opskrifter på Svensk Pølseret igennem årene, og det her er klart den bedste jeg har prøvet. Tak for et dejligt måltid mad 🙂
Hej Mille
Ej hvor er det fedt at høre, tusind tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Super lækker cremet svensk pølseret. Vi elsker den herhjemme ❤️❤️
Hej Linda
Hvor gør det mig glad at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Det er absolut den bedste opskrift på svensk pølseret. Hvidløg gør sin ret i retten❤️
Hej Christina
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
En dejlig nem ret. Selvfølgelig bedst med fløde. Men bruger kun letmælk, da der spares lidt på fedtet.
Hej Birte
Ja det er bare en skøn ret altså 🙂
og ja, med mælk sparer man absolut lidt på de tunge kalorier 🙂
Kh Dianna
bacon og en okseboullion-terning er også godt i svensk pølseret
Hej Karen
Det må jeg prøve næste gang, det lyder lækkert 🙂
Kh Dianna
Kan det fryses ?
Hej Malene
Har ikke prøvet at fryse retten, men det tænker jeg sagtens den kan 🙂
Kh Dianna
Hej,
Kan det fryses ?
Hej Malene
Det kan du tro den kan 🙂
Kh Dianna
Kan det fryses?
Hej Malene
Det kan det sagtens ja 🙂
Dianna