Smørstegt mørksej serveret med gnocchi og brunet salviesmør.
Stegt mørksej smager bare helt vidunderligt, – massere af smag og ganske få elementer.
Gnocchien koges og steges derefter gyldne i olie, inden de vendes med det brunede smør der har taget smag fra både salvie, knuste hvidløg og hasselnødder.
Mørksejen vendes i hvedemel, og steges derefter i smør i ca. 3 minutter på hver side, – super nemt at gå til, og fyldt med smag.
Retten er saftigt, smagfuld og med en god sprødhed fra de stegte gnocchi.
Top med parmesan og fintrevet citronskal, – er du gal en mundfyld 🙂
Retten kan serveres som både forret og hovedret, – serveres den som forret vil jeg anbefale ca. 100 g fisk pr. person, og 100 g gnocchi pr person. Juster også mængden af smør til 100 gram, 2 asparges pr. person, – de øvrige ingredienser kan du god lade forblive det samme.
Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Smørstegt mørksej
- 600 g mørksej, delt i 4 fileter
- 1 dl hvedemel
- Salt
- Smør til stegning
Stegt gnocchi med salviesmør
- 600 g gnocchi
- 150 g smør
- 4 kviste salvie, bladene heraf – en god håndfuld
- 5 fed hvidløg, knust
- 1 håndfuld hasselnødder, grofthakket
- 3 spsk olivenolie
- Salt og peber
Derudover
- 1 bdt grønne asparges, skær den grove bund af
- Parmesan og citronskal til toppen
Sådan gør du
Stegt gnocchi med salviesmør
- Kog din gnocchi som beskrevet på pakken, og dræn den derefter for væde.
- Varm olien på en pande ved god høj varme, og steg dine gnocchi til de er let gyldne, – ca. 5-8 minutter.Læg dem til side på en tallerken.
- På samme pande smeltes smørret, – tilsæt salvie og de knuste hvidløg, – og skru ned til middel varme. Lad det stege i 5 minutters tid, – det skal bruse godt omkring salvien og hvidløg, og smørret brune let.Gem evt. lidt salvieblade til at vende i til sidst, så de beholder den flotte farve.
- Tilsæt hasselnødderne, og steg videre i 5 minutter, – fortsat ved middel varme. Sørg for at smørret kun bruner let, ellers skru ned.*I mellemtiden begynder du at tilberede fisken, så det er færdigt samtidig med gnocchien. Se længere nede i opskriften.
- Hæld dine gnocchi tilbage på panden, og vend det hele godt sammen. Krydr med salt og peber.
- Skub gnocchien til den ene side, og steg dine grønne asparges på den anden halvdel af panden. De skal have ca. 3 minutter. Få det til at passe med at fisken er færdig på samme tid.
Smørstegt mørksej
- Krydr mørksej fileterne med salt og vend dem derefter i hvedemel.
- Smelt smørret på en pande ved middel varme, smørret skal bruse, – og steg mørksej fileterne til de er gyldne på begge sider. Ca. 3 minutter på hver side.
Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør
- Server et stykke mørksej med de stegte gnocchi og de grønne asparges. Sørg for at få både salvieblade, hasselnødder og også gerne lidt hvidløg med, – og en god skefuld af den brunede smør.Drys med lidt revet parmesan og fintrevet citronskal, og krydr med friskkværnet peber.