Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør - Opskrift med mørksej

Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør

Smørstegt mørksej serveret med gnocchi og brunet salviesmør.
Stegt mørksej smager bare helt vidunderligt, – massere af smag og ganske få elementer.
Gnocchien koges og steges derefter gyldne i olie, inden de vendes med det brunede smør der har taget smag fra både salvie, knuste hvidløg og hasselnødder.
Mørksejen vendes i hvedemel, og steges derefter i smør i ca. 3 minutter på hver side, – super nemt at gå til, og fyldt med smag.
Retten er saftigt, smagfuld og med en god sprødhed fra de stegte gnocchi.
Top med parmesan og fintrevet citronskal, – er du gal en mundfyld 🙂
Retten kan serveres som både forret og hovedret, – serveres den som forret vil jeg anbefale ca. 100 g fisk pr. person, og 100 g gnocchi pr person. Juster også mængden af smør til 100 gram, 2 asparges pr. person, – de øvrige ingredienser kan du god lade forblive det samme.

Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør - Opskrift med mørksej

Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør

Opskrift på smørstegt mørksej med grønne asparges og stegt gnocchi med salviesmør.
4.75 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Fisk, Nem aftensmad
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Smørstegt mørksej

  • 600 g mørksej, delt i 4 fileter
  • 1 dl hvedemel
  • Salt
  • Smør til stegning

Stegt gnocchi med salviesmør

  • 600 g gnocchi
  • 150 g smør
  • 4 kviste salvie, bladene heraf – en god håndfuld
  • 5 fed hvidløg, knust
  • 1 håndfuld hasselnødder, grofthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Derudover

  • 1 bdt grønne asparges, skær den grove bund af
  • Parmesan og citronskal til toppen

Sådan gør du

Stegt gnocchi med salviesmør

  • Kog din gnocchi som beskrevet på pakken, og dræn den derefter for væde.
  • Varm olien på en pande ved god høj varme, og steg dine gnocchi til de er let gyldne, – ca. 5-8 minutter.
    Læg dem til side på en tallerken.
  • På samme pande smeltes smørret, – tilsæt salvie og de knuste hvidløg, – og skru ned til middel varme. Lad det stege i 5 minutters tid, – det skal bruse godt omkring salvien og hvidløg, og smørret brune let.
    Gem evt. lidt salvieblade til at vende i til sidst, så de beholder den flotte farve.
  • Tilsæt hasselnødderne, og steg videre i 5 minutter, – fortsat ved middel varme. Sørg for at smørret kun bruner let, ellers skru ned.
    *I mellemtiden begynder du at tilberede fisken, så det er færdigt samtidig med gnocchien. Se længere nede i opskriften.
  • Hæld dine gnocchi tilbage på panden, og vend det hele godt sammen. Krydr med salt og peber.
  • Skub gnocchien til den ene side, og steg dine grønne asparges på den anden halvdel af panden. De skal have ca. 3 minutter. 
    Få det til at passe med at fisken er færdig på samme tid.

Smørstegt mørksej

  • Krydr mørksej fileterne med salt og vend dem derefter i hvedemel.
  • Smelt smørret på en pande ved middel varme, smørret skal bruse, – og steg mørksej fileterne til de er gyldne på begge sider. Ca. 3 minutter på hver side.

Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør

  • Server et stykke mørksej med de stegte gnocchi og de grønne asparges. Sørg for at få både salvieblade, hasselnødder og også gerne lidt hvidløg med, – og en god skefuld af den brunede smør.
    Drys med lidt revet parmesan og fintrevet citronskal, og krydr med friskkværnet peber.
Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør - Opskrift med mørksej
Stegt mørksej med gnocchi og salviesmør – Opskrift med mørksej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)