Saltede mandler - Saltmandler

Saltede mandler

Saltede mandler
Opskrift på saltede mandler - Salt mandler i ovnen
Saltede mandler - Saltmandler

Sprøde saltede mandler, – yndlings topping til salater, supper og i pitabrød – eller som en snack til et glas vin eller en kold øl.
Det er super nemt at lave hjemmelavede saltede mandler, og så er det altså noget billigere end at købe dem færdiglavet.
Saltede mandler, eller salt mandler, holder sig perfekt i en lufttæt beholder, – så lav nu rigeligt, de forsvinder hurtigt.
Tilbered dine salt mandler i ovnen, – så bliver det altså ikke nemmere.

Saltede mandler – det perfekte knas
Når jeg laver salater, eller pitabrød for den sags skyld, så skal jeg have en eller anden form for knas i – det er bare ikke det samme uden;-) Og der er saltede mandler uden tvivl min favorit.
De smager dejligt, de er sprøde og så giver de bare et skønt knas til de friske salater.

Saltede mandler - Saltmandler

Saltede mandler

Opskrift på saltede mandler – Salt mandler i ovnen
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Mandler, Saltede mandler
Samlet tid: 1 time

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g

    mandler

  • 10 dl

    vand

  • 250 g

    salt

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 175 grader, almindelig ovn – med en bageplade i.
  • Kog vand og salt i en gryde til saltet er opløst.
  • Tag gryden af varmen, hæld mandlerne i, og lad dem trække i ca. 30 min.
    Rør gerne i dem et par gange undervejs.
  • Hæld vandet fra, og lad mandlerne dryppe godt af i en sigte.
  • Fordel mandlerne på på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20 min.
    Mandlerne skal vendes et par gange undervejs.
  • Lad mandlerne køle helt af på bagepladen inden de hældes på et tætlukket glas.
    De kan holde sig i evigheder, – hvis man altså kan lade dem være så længe.
Saltede mandler - Opskrift på hjemmelavede saltmandler
Saltede mandler – Opskrift på hjemmelavede saltmandler

Kommentarer

  1. Pingback: Spidskålssalat - Opskrift med nektariner og fetadressing

  2. Pingback: Pulled lamb salat - Opskrift med kål, pesto og chilidressing

  3. Pingback: Grøn salat med hindbær - Opskrift på hindbærsalat med feta

  4. Pingback: Kålsalat med varmrøget laks - Gourministeriet

  5. Connie

    Jeg syntes ikke mine mandler smager af salt.
    Kan jeg strø salt på efter de har været i ovnen

    • Hej Connie

      Du skyller dem ikke efter de har ligget i saltlagen, vel? 🙂

      Hvis du synes de skal have mere saltsmag, så kan du kværne ekstra salt over dem inden de bages 🙂

      Kh Dianna

5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)