
Lækre sprøde saltede mandler, – perfekt som topping på salater, supper og i pitabrød eller blot som en lille snack.
Det er super nemt at lave sine egne saltede mandler, og så er det altså noget billigere end at købe dem færdiglavede.
Jeg laver en god portion ad gangen, – da de herhjemme bliver spist meget hurtigt, og ellers kan holde sig rigtig længe i en lufttæt beholder.

Saltede mandler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 400 g
mandler
- 10 dl
vand
- 250 g
salt
Sådan gør du
- Kog vand og salt i en gryde til salten er opløst.
- Tag gryden af varmen, hæld mandlerne i og lad dem trække i ca. 30 min. Rør gerne i dem et par gange undervejs.
- Hæld vandet fra og lad mandlerne dryppe godt af i en sigte, fordel dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20 min. Mandlerne skal vendes et par gange under vejs.
- Lad mandlerne køle af på bagepladen inden de fyldes på et lufttæt glas.
- De kan holde sig i evigheder, - hvis man da kan lade dem være så længe.

Pingback: Spidskålssalat - Opskrift med nektariner og fetadressing
Pingback: Pulled lamb salat - Opskrift med kål, pesto og chilidressing
Pingback: Grøn salat med hindbær - Opskrift på hindbærsalat med feta
Pingback: Kålsalat med varmrøget laks - Gourministeriet