Nem og smagfuld laksesalat lavet med varmrøget laks, – serveret på sprødt smørristet rugbrød.
Server denne lakserilette hapser som en lille forret, en appetizer eller til frokost eller et let aftenmåltid.
Serveres den som frokost vil der være til 4 personer i denne portion, – serveres det som appetizer eller lille forret er der til 8-10 personer.
Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Varmrøget laksesalat
- 350 g varmrøget laks
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 dl god mayonnaise, jeg bruger altid Hellmanns
- 2-3 forårsløg, – fintsnittet
- 1 bdt dild, finthakket
- 3 spsk citronsaft
- Salt og peber
Derudover
- 4-10 skiver rugbrød (alt efter om det er frokost eller appetizer)
- Smør til stegning
- Blandet grønt til toppen
Sådan gør du
Varmrøget laksesalat
- Pil laksen fra skindet og mas det ud i mindre stykker mellem fingrene.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, forårsløg, dild og citron i en skål, – rør laksen i og smag til med salt og peber.
- Opbevar laksesalaten på køl til den skal serveres.
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat
- Serveres laksesalaten som appeptizer udstikkes 10 brødskiver med en diameter på ca. 7 cm.Alternativt kan kanterne af rugbrødet skæres væk.
- Smelt smørret på en pande ved jævn høj varme, og steg brødet i 2-3 minutter på hver side, – til de er gyldne og let sprøde på overfladen. Brødet bliver yderligere sprøde når det tages af panden.
- Læg brødskiverne på lidt køkkenrulle og lad dem køle af.
- Top brødet med varmrøget laksesalat, sprøde ærteskud, forårsløg eller lignende.
- Krydr med friskkværnet peber og server.
Hej Dianna
Hvor god tid i forvejen kan jeg riste rugbrødet?
Hej Karina
Du kan godt riste det en times tid i forvejen, – det skal blot ikke på køl. Lad det ligge på lidt køkkenrulle på køkkenbordet, og så gerne med et viskestykke over så ikke det bliver kedeligt i konsistensen.
Kh Dianna
Tak❤️
Lækker
Jeg skal nu lave salaten som fyld i 50 små krustader
Hvor stor en portion skal jeg lave?
(Der skal desuden laves rejesalat i krustader og tomat m Mozarella)
Håber, du har mulighed for at svare
Mvh Ulla
Hej Ulla
Tusind tak for din besked:)
Uhhh, det kommer lidt an på størrelsen på krustaderne, og hvor meget man kommer i:)
Men jeg ville gå med dobbelt portion, – den kan sagtens holde sig på køl, hvis der skulle være noget til overs:)
Kh Dianna