Opskrift på nem og lækker hapser med smørristet rugbrød og laksesalat, - perfekt til forret, appetizer eller en let frokost.Bruges opskriften som appetizer er der til ca. 10 personer, er der til frokost er der til 4 personer.
Ret Frokost, Snack
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Varmrøget laksesalat
350gvarmrøget laks
2dlcreme fraiche
1/2dlgod mayonnaise, jeg bruger altid Hellmanns
2-3forårsløg, – fintsnittet
1bdtdild, finthakket
3spskcitronsaft
Salt og peber
Derudover
4-10skiverrugbrød (alt efter om det er frokost eller appetizer)
Smør til stegning
Blandet grønt til toppen
Sådan gør du
Varmrøget laksesalat
Pil laksen fra skindet og mas det ud i mindre stykker mellem fingrene.
Bland creme fraiche, mayonnaise, forårsløg, dild og citron i en skål, – rør laksen i og smag til med salt og peber.
Opbevar laksesalaten på køl til den skal serveres.
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat
Serveres laksesalaten som appeptizer udstikkes 10 brødskiver med en diameter på ca. 7 cm.Alternativt kan kanterne af rugbrødet skæres væk.
Smelt smørret på en pande ved jævn høj varme, og steg brødet i 2-3 minutter på hver side, – til de er gyldne og let sprøde på overfladen. Brødet bliver yderligere sprøde når det tages af panden.
Læg brødskiverne på lidt køkkenrulle og lad dem køle af.
Top brødet med varmrøget laksesalat, sprøde ærteskud, forårsløg eller lignende.