Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat - Opskrift på laksesalat

Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat

Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat
Opskrift på nem og lækker hapser med smørristet rugbrød og laksesalat, - perfekt til forret, appetizer eller en let frokost.
Bruges opskriften som appetizer er der til ca. 10 personer, er der til frokost er der til 4 personer.
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat - Opskrift på laksesalat

Nem og smagfuld laksesalat lavet med varmrøget laks, – serveret på sprødt smørristet rugbrød.
Server den som en lille forret, en appetizer eller til frokost eller et let aftenmåltid.
Serveres den som frokost vil der være til 4 personer i denne portion, – serveres det som appetizer eller lille forret er der til 8-10 personer.

Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat - Opskrift på laksesalat

Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat

Opskrift på nem og lækker hapser med smørristet rugbrød og laksesalat, – perfekt til forret, appetizer eller en let frokost.
Bruges opskriften som appetizer er der til ca. 10 personer, er der til frokost er der til 4 personer.
5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Snack
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Varmrøget laksesalat

  • 350 g varmrøget laks
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl god mayonnaise, jeg bruger altid Hellmanns
  • 2-3 forårsløg, – fintsnittet
  • 1 bdt dild, finthakket
  • 3 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Derudover

  • 4-10 skiver rugbrød (alt efter om det er frokost eller appetizer)
  • Smør til stegning
  • Blandet grønt til toppen

Sådan gør du

Varmrøget laksesalat

  • Pil laksen fra skindet og mas det ud i mindre stykker mellem fingrene.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, forårsløg, dild og citron i en skål, – rør laksen i og smag til med salt og peber.
  • Opbevar laksesalaten på køl til den skal serveres.

Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat

  • Serveres laksesalaten som appeptizer udstikkes 10 brødskiver med en diameter på ca. 7 cm.
    Alternativt kan kanterne af rugbrødet skæres væk.
  • Smelt smørret på en pande ved jævn høj varme, og steg brødet i 2-3 minutter på hver side, – til de er gyldne og let sprøde på overfladen. Brødet bliver yderligere sprøde når det tages af panden.
  • Læg brødskiverne på lidt køkkenrulle og lad dem køle af.
  • Top brødet med varmrøget laksesalat, sprøde ærteskud, forårsløg eller lignende.
  • Krydr med friskkværnet peber og server.
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat - Opskrift på laksesalat
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat – Opskrift på laksesalat

Kommentarer

  1. Karina Skov Obbekjær

    Hej Dianna
    Hvor god tid i forvejen kan jeg riste rugbrødet?

    • Hej Karina

      Du kan godt riste det en times tid i forvejen, – det skal blot ikke på køl. Lad det ligge på lidt køkkenrulle på køkkenbordet, og så gerne med et viskestykke over så ikke det bliver kedeligt i konsistensen.

      Kh Dianna

  2. Karina Skov Obbekjær

    Tak❤️

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse