Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat - Opskrift på laksesalat

Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat

Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat
Opskrift på nem og lækker hapser med smørristet rugbrød og laksesalat, - perfekt til forret, appetizer eller en let frokost.
Bruges opskriften som appetizer er der til ca. 10 personer, er der til frokost er der til 4 personer.
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat - Opskrift på laksesalat

Nem og smagfuld laksesalat lavet med varmrøget laks, – serveret på sprødt smørristet rugbrød.
Server denne lakserilette hapser som en lille forret, en appetizer eller til frokost eller et let aftenmåltid.
Serveres den som frokost vil der være til 4 personer i denne portion, – serveres det som appetizer eller lille forret er der til 8-10 personer.

Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat - Opskrift på laksesalat

Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat

Opskrift på nem og lækker hapser med smørristet rugbrød og laksesalat, – perfekt til forret, appetizer eller en let frokost.
Bruges opskriften som appetizer er der til ca. 10 personer, er der til frokost er der til 4 personer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Snack
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Varmrøget laksesalat

  • 350 g varmrøget laks
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl god mayonnaise, jeg bruger altid Hellmanns
  • 2-3 forårsløg, – fintsnittet
  • 1 bdt dild, finthakket
  • 3 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Derudover

  • 4-10 skiver rugbrød (alt efter om det er frokost eller appetizer)
  • Smør til stegning
  • Blandet grønt til toppen

Sådan gør du

Varmrøget laksesalat

  • Pil laksen fra skindet og mas det ud i mindre stykker mellem fingrene.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, forårsløg, dild og citron i en skål, – rør laksen i og smag til med salt og peber.
  • Opbevar laksesalaten på køl til den skal serveres.

Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat

  • Serveres laksesalaten som appeptizer udstikkes 10 brødskiver med en diameter på ca. 7 cm.
    Alternativt kan kanterne af rugbrødet skæres væk.
  • Smelt smørret på en pande ved jævn høj varme, og steg brødet i 2-3 minutter på hver side, – til de er gyldne og let sprøde på overfladen. Brødet bliver yderligere sprøde når det tages af panden.
  • Læg brødskiverne på lidt køkkenrulle og lad dem køle af.
  • Top brødet med varmrøget laksesalat, sprøde ærteskud, forårsløg eller lignende.
  • Krydr med friskkværnet peber og server.
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat - Opskrift på laksesalat
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat – Opskrift på laksesalat

Kommentarer

  1. Karina Skov Obbekjær

    Hej Dianna
    Hvor god tid i forvejen kan jeg riste rugbrødet?

    • Hej Karina

      Du kan godt riste det en times tid i forvejen, – det skal blot ikke på køl. Lad det ligge på lidt køkkenrulle på køkkenbordet, og så gerne med et viskestykke over så ikke det bliver kedeligt i konsistensen.

      Kh Dianna

  2. Karina Skov Obbekjær

    Tak❤️

  3. Ulla Larsen

    5 stars
    Lækker
    Jeg skal nu lave salaten som fyld i 50 små krustader
    Hvor stor en portion skal jeg lave?
    (Der skal desuden laves rejesalat i krustader og tomat m Mozarella)

    Håber, du har mulighed for at svare
    Mvh Ulla

    • Hej Ulla

      Tusind tak for din besked:)

      Uhhh, det kommer lidt an på størrelsen på krustaderne, og hvor meget man kommer i:)
      Men jeg ville gå med dobbelt portion, – den kan sagtens holde sig på køl, hvis der skulle være noget til overs:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Karina Skov Obbekjær Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)