Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat
Opskrift på nem og lækker hapser med smørristet rugbrød og laksesalat, - perfekt til forret, appetizer eller en let frokost.Bruges opskriften som appetizer er der til ca. 10 personer, er der til frokost er der til 4 personer.

Nem og smagfuld laksesalat lavet med varmrøget laks, – serveret på sprødt smørristet rugbrød.
Server denne lakserilette hapser som en lille forret, en appetizer eller til frokost eller et let aftenmåltid.
Serveres den som frokost vil der være til 4 personer i denne portion, – serveres det som appetizer eller lille forret er der til 8-10 personer.

Smørristet rugbrød med varmrøget laksesalat
Opskrift på nem og lækker hapser med smørristet rugbrød og laksesalat, – perfekt til forret, appetizer eller en let frokost.Bruges opskriften som appetizer er der til ca. 10 personer, er der til frokost er der til 4 personer.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
Varmrøget laksesalat
- 350 g varmrøget laks
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 dl god mayonnaise, jeg bruger altid Hellmanns
- 2-3 forårsløg, – fintsnittet
- 1 bdt dild, finthakket
- 3 spsk citronsaft
- Salt og peber
Derudover
- 4-10 skiver rugbrød (alt efter om det er frokost eller appetizer)
- Smør til stegning
- Blandet grønt til toppen
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Varmrøget laksesalat
- Pil laksen fra skindet og mas det ud i mindre stykker mellem fingrene.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, forårsløg, dild og citron i en skål, – rør laksen i og smag til med salt og peber.
- Opbevar laksesalaten på køl til den skal serveres.
Smørstegt rugbrød med varmrøget laksesalat
- Serveres laksesalaten som appeptizer udstikkes 10 brødskiver med en diameter på ca. 7 cm.Alternativt kan kanterne af rugbrødet skæres væk.
- Smelt smørret på en pande ved jævn høj varme, og steg brødet i 2-3 minutter på hver side, – til de er gyldne og let sprøde på overfladen. Brødet bliver yderligere sprøde når det tages af panden.
- Læg brødskiverne på lidt køkkenrulle og lad dem køle af.
- Top brødet med varmrøget laksesalat, sprøde ærteskud, forårsløg eller lignende.
- Krydr med friskkværnet peber og server.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Hej Dianna
Hvor god tid i forvejen kan jeg riste rugbrødet?
Hej Karina
Du kan godt riste det en times tid i forvejen, – det skal blot ikke på køl. Lad det ligge på lidt køkkenrulle på køkkenbordet, og så gerne med et viskestykke over så ikke det bliver kedeligt i konsistensen.
Kh Dianna
Tak❤️
Lækker
Jeg skal nu lave salaten som fyld i 50 små krustader
Hvor stor en portion skal jeg lave?
(Der skal desuden laves rejesalat i krustader og tomat m Mozarella)
Håber, du har mulighed for at svare
Mvh Ulla
Hej Ulla
Tusind tak for din besked:)
Uhhh, det kommer lidt an på størrelsen på krustaderne, og hvor meget man kommer i:)
Men jeg ville gå med dobbelt portion, – den kan sagtens holde sig på køl, hvis der skulle være noget til overs:)
Kh Dianna
Perfekt, det smagte rigtig godt på mit hjemmebagte rugbrød
Hej Lena
Hvor lyder det bare dejligt. Tusind tak 🙂
Kh Dianna
Kan det mon lade dig høre at lave laksesalat formiddag og opbevare i køleskab til aften samme dag? Tak
Hej Lotte
Ja det kan du tro – det holder fint 2-3 dage på køl:)
Kh Dianna