Denne her skønne ret består af sprød iceberg, agurk, tun, æg og rejer – det hele serveret i fad med den lækreste røde dressing.
Salat med tun, æg og rejer, – så simpelt og så lækkert. Retten er perfekt hvis der skal laves forret til mange, den er perfekt til buffet bordet/sammenskudsgildet eller til en let frokost til flere.
Du kan servere retten i fad som du ser den på billedet, eller du kan portionsanrette den i skåle.
Jeg laver gerne 1 1/2 portion dressing, så der er ekstra dressing ved siden af, til dem der måtte foretrække det. Jeg elsker selv dressing, så på min tallerken sejler det i rød dressing 😉
Server retten med friskbagte flutes og iskold smør – så er vi altså tilbage i min barndom.
Nem forret til flere – Forret i fad med tun, æg og rejer
“Barndommens grønne salat” får jeg næsten lyst til at kalde den, for denne her ret fik vi rigtig ofte, da jeg var barn.
Det var hele familiens favorit, og den stod ofte på bordet når vi fik gæster.
Dressingen og opbygningen af salaten, er som min mor altid har lavet den – og jeg elsker den stadig.
I skoletiden, når der var fælles spisning for børn og forældre, var det altid denne ret vi medbragte, og det var altid det fad, der blev tømt først kan jeg huske.
Og selv her i voksenliget forbliver denne salat en tidsløs favorit. Også en perfekt ledsager til frokosten, serveret med friskbagt brød til.
Salat med tun, æg og rejer – Forret i fad
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salat med tun, æg og rejer
- 1 iceberg
- 1 1/2 agurk
- 3 ds tun
- 400 g rejer
- 8 æg
- 1 citron, saften heraf
- Salt og peber
Rød dressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 spsk ketchup
- 1 tsk gul sennep
- 1/2 tsk sød paprika
- 1/2 tsk løgpulver
- Salt og peber
Derudover
- 1 citron, skåret i både
- Mikrogrønt, karse, dild eller lignende
- Friskkværnet peber
- Brød til servering
Sådan gør du
- Bring en gryde med vand i kog. Skru ned til middel varme når vandet koger, læg æggene i, og kog dem i ca. 9 minutter alt efter størrelse.Æggene skal være hårdkogte.Skyl i rigeligt koldt vand, pil dem, køl let af og skær dem i runde skiver med en æggedeler.
- Dræn rejer og tun for væde.Tjek rejerne for små skaller, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Rør tunen op med saften af en citron, og krydr med salt og peber.
- Snit iceberg fint og skær agurken i små tern.
- Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber
- Fordel salaten i bunden af et fad, og læg tunen ovenpå i et fint lag.
- Hæld dressingen over. Jeg elsker dressing og bruger det hele, men gem lidt hvis du synes det bliver for meget.
- Fordel nu rejer, æg og agurker i striber ovenpå tunen.Gør som på billedet, eller mix det, hvis du foretrækker det.
- Top retten med citronskiver, friskkværnet peber og masser af mikrogrøn, dild, karse eller lignende.
Smager så skønt 🙂
Tusind tak Gitte – hvor er du sød at skrive det 🙂
Kh Dianna
Smager så godt , super
Tusind tak Eva 🙂