Opskrift på en nem og lækker forret i fad - Salat med tun, æg og rejer og den lækreste røde dressing.Til forret er der til 8-10 personer - server med brød til.Serveres den til frokost er der til 6-7 personer - serveres med brød til.
Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk
Nøgleord Forret i fad, Forret til mange, Hvidløgsrejer, morgenmad med æg, Nem forret, Tun
Bring en gryde med vand i kog. Skru ned til middel varme når vandet koger, læg æggene i, og kog dem i ca. 9 minutter alt efter størrelse.Æggene skal være hårdkogte.Skyl i rigeligt koldt vand, pil dem, køl let af og skær dem i runde skiver med en æggedeler.
Dræn rejer og tun for væde.Tjek rejerne for små skaller, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Rør tunen op med saften af en citron, og krydr med salt og peber.
Snit iceberg fint og skær agurken i små tern.
Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber
Fordel salaten i bunden af et fad, og læg tunen ovenpå i et fint lag.
Hæld dressingen over. Jeg elsker dressing og bruger det hele, men gem lidt hvis du synes det bliver for meget.
Fordel nu rejer, æg og agurker i striber ovenpå tunen.Gør som på billedet, eller mix det, hvis du foretrækker det.
Top retten med citronskiver, friskkværnet peber og masser af mikrogrøn, dild, karse eller lignende.