Rösti vafler med carpaccio og trøffelmayo er en opskrift, der kombinerer sprødhed, cremethed og en frisk smag på den mest lækre måde. Denne elegante appetizer er perfekt til festlige lejligheder som jul, nytår, fødselsdage eller sommerens sammenkomster – den ser imponerende ud, men er utrolig nem at lave.
De små sprøde rösti vafler laves af færdige rösti kartofler, der blot tøes op og ristes gyldne i et vaffeljern. Det giver dem en unik form og en perfekt konsistens, som danner grundlag for de delikate toppings. Vaflerne toppes med carpaccio, der er viklet omkring lidt peberet rucola, og afsluttes med en cremet trøffelmayo, der tilføjer en luksuriøs smagsdybde.
Trøffelmayoen kan du nemt lave selv eller købe i en god kvalitet. Har du adgang til frisk trøffel, kan du rive lidt over for et ekstra pift, men retten fungerer også fortrinligt uden trøffel – prøv i stedet en parmesanmayo for en mildere smag.
Denne opskrift er ikke kun lækker, men også nem at gå til. Du kan forberede komponenterne på forhånd, så du hurtigt kan samle de små vafler lige før servering. Det gør dem til en oplagt løsning, når du vil imponere uden at bruge alt for lang tid i køkkenet.
Server rösti vaflerne som en del af et tapasbord, som appetizer eller som en let snack – dine gæster vil elske dem!
Kan trøffel undlades?
Ja, hvis du ikke bryder dig om trøffel, kan du sagtens lave retten uden. Skift blot trøffelmayoen ud med en parmesanmayo, – samme opskrift, hvor du undlader trøffel og tilsætter lidt ekstra parmesan for en lækker og fyldig smag.
Rösti vafler med carpaccio og trøffelmayo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 16 rösti kartofler – optøet
- 16 skiver carpaccio
- 1 håndfuld rucola
- Fintrevet parmesan
Trøffelmayo
- 20 g æggeblommer
- 20 g parmesan, fintrevet
- 1 tsk dijon sennep (lille tsk)
- 1/2 spsk citronsaft
- 1 1/2 dl smagsneutral olie
- 1-2 tsk trøffelolie – smag til
- Salt og evt. friskkværnet peber
Sådan gør du
Trøffelmayo
- Hæld æggeblommen, parmesan, dijon og citronsaft i en minihakker, og kør den til du har en ensartet creme. Skrab evt. kanterne ned hvis der er behov for det.Alt efter hvor bred din minihakker er, kan det være den lige skal holdes på skrå, så bladet får fat.
- Hæld trøffelolien og rapsolien ved i en tynd stråle, og lidt ad gangen, og kør fortsat minihakkeren til olien er brugt og mayonnaisen er tyknet. Igen er det vigtigt lidt at holde minihakkeren på skrå så bladet får blandet ingredienserne fra start, ellers risikerer du, at din mayonnaise ikke tykner.Smag mayonnaisen til med mere trøffelolie, salt og evt. friskkværnet peber, og opbevar den på køl til den skal serveres – gerne i en sprøjtepose.
Rösti vafler med carpaccio og trøffelmayo
- Læg de optøede rösti kartofler i et varmt vaffeljern, og mas dem flade. Bag dem til de er gyldne og sprøde.Fortsæt til alle kartofler er færdige, og læg dem løbende til side på en bageris, så de forbliver sprøde. Lad dem køle af, så mayoen ikke smelter.
- Sprøjt en smule mayo på bunden af alle rösti vaflerne.
- Tag en smule rucola og fold carpaccioen heromkring, og læg det på toppen af de ristede rösti kartofler.
- Slut af med mere mayo, fintrevet parmesan og krydr med friskkværnet peber og evt. en smule salt.
Kan du legge ut oppskriften på denne? Ser veldig godt ut!
Kan du legge ut oppskriften? Ser veldig godt ut!
Hej Martin
Ej det er da en fejl den ikke er lagt på, tak fordi du skriver det – den er oppe nu 🙂
Rigtig glædelig jul 🙂
Kh Dianna
Lavede disse i går og de smagte sindssygt godt
Må jeg spørge hvor dine fine tallerkener er fra?
Glædelig jul fra Pia
Hej Pia
Det er jeg glad for at høre – tusind tak:)
Og det kan du tro, skålene er fra Tybo Keramik:)
De er på 9 cm – kan dog ikke finde den størrelse på deres hjemmeside.
Købte mine i Skjalm P:)
Kh Dianna
Hejsa
Du skriver, at mayo hældes på en sprøjtepose, ville man også kunne hælde det på en plastikflaske, altså en som man også kan hælde olie i?
Hej Casper
Ja absolut, præcis hvad du har ved hånden 🙂
Kh Dianna
Shit hvor er de lækre
Mums hvor ser de lækre og nemme ud. Hvilke rösti bruger du ?