Rösti vafler med carpaccio og peberrodscreme er en elegant og smagfuld appetizer, der passer perfekt til festlige anledninger som nytår, fødselsdage eller studenterfesten. De er nemme at lave og kræver kun få ingredienser – en opskrift, der virkelig imponerer uden besværet.
Opskriften tager udgangspunkt i købte rösti, som blot tøes op og bages sprøde i et vaffeljern. Resultatet er små sprøde vafler med den perfekte base til de lækre toppings. De gyldne rösti vafler toppes med en cremet og pisket peberrodscreme, der tilføjer en mild varme og et lækkert pift. Ovenpå placeres tynde skiver af carpaccio.
Som prikken over i’et pyntes hver vaffel med masser af frisk brøndkarse, som tilfører både sprødhed og en flot grøn kontrast. Server dem som en del af et tapasbord, som snack til gæsterne eller som en lille hapser til en festlig velkomstdrink.
Perfekt nytårs snack, hapser til studenterfesten eller som stående appetizer til sommerfesten.
Denne opskrift er en sikker vinder, når du vil imponere med minimal indsats og maksimal smag. Prøv den næste gang, du har brug for en lækker og nem løsning til festen.
Rösti vafler med carpaccio og peberrodscreme
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 16 rösti kartofler – optøet
- 16 skiver carpaccio
- Brøndkarse
Peberrodscreme
- 150 g creme fraiche 38%
- 2 spsk frisk peberrod, fintrevet
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Peberrodscreme
- Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk det godt sammen med en håndmixer til cremen tykner og får en lækker og luftig konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og evt. mere peberrod. *Brug et frisk stykke peberrod som du selv river, det giver den bedste peberrodscreme.
- Fyld gerne cremen på en sprøjtepose og opbevar den på køl til hapserne skal samles – cremen holder fint i 2-3 dage på køl.
Vaffel rösti med carpaccio og peberrodscreme
- Læg de optøede rösti kartofler i et varmt vaffeljern, og mas dem flade. Bag dem til de er gyldne og sprøde.Fortsæt til alle kartofler er færdige, og læg dem løbende til side på en bageris, så de forbliver sprøde. Lad dem køle af, så cremen ikke smelter.
- Smør lidt peberrodscreme på bunden af hver rösti, og læg en smule frisk brøndkarse ovenpå.
- Fold derefter en skive carpaccio og placer den på toppen, og sprøjt derefter toppe af peberrodscreme ovenpå carpaccioen.
- Slut af med lidt ekstra brøndkarse og krydr med salt og friskkværnet peber.
Det skal vi da prøve
Hvor er skålene fra?
Hej Pia
Dejligt at høre 🙂
Skålene er fra Tybo keramik 🙂
Kh Dianna
Tror opskriften var fin men linket går ind på reklame for chips i Kvickly så det er umuligt at finde opskriften
Hej Henriette
Det forstår jeg ikke, jeg kommer fint på opskriften herfra – så tror desværre bare du er kommet til at trykke på en af reklamerne og er blevet sendt videre derigennem.
Dbh Dianna
Nøj hvor er de gode. Laver dem og dem med laks til nytår, lidt til enhver smag!
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Er vild med fine opskrifter og jeg laver hele nytårsmenyen i morgen og da jeg ikke har vaffeljern håber jeg dine røsti hapsere kan laves dem i airfryer
Godt nytår fra en stor fan
Kn Mette
Hej Mette
Håber det hele blev godt, og tak for din søde besked:)
Rigtig godt nytår:)
Kh Dianna