Disse crostini med carpaccio og parmesan mayo er den ultimative appetizer til enhver festlig lejlighed.
Sprøde brødskiver toppes med carpaccio, en cremet hjemmelavet parmesan mayo, friske parmesanflager og masser af friskkværnet peber. For at give hapserne ekstra smag og tekstur har jeg brugt rucolaspirer, som tilfører en skøn peberagtig note. Du kan naturligvis også bruger almindelig rucola.
Crostini er perfekte som hapser eller appetizer til sommerens fester, fødselsdage, nytårsaften eller bare en hyggelig lørdag med venner eller familie. De er drøn nemme at lave, og mayonnaisen kan med fordel forberedes et par dage i forvejen, så du hurtigt kan samle og servere dem, når gæsterne ankommer.
Server disse lækre bruschetta med carpaccio og parmesan mayo, og se dem blive revet væk – de er en sikker vinder til enhver sammenkomst, jeg siger det bare 😉
Crostini med carpaccio og parmesan mayo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 flute, skåret i 12 skiver
- 12 skiver carpaccio
- Parmesan shaves
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. lidt grønt – rucola eller lignende
Parmesan mayonnaise
- 1 æggeblomme
- 1 1/2 dl god smagsneutral olie – jeg bruger raps
- 40 g parmesan, fintrevet
- 1/2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sennep – dijon eller grov sennep
- Salt
Sådan gør du
- Skær brødet i 12 tynde skiver, smør med lidt olie og krydr med salt, og rist dem sprøde på grillen, på en pande eller bag dem i ovnen i ca. 8 minutter ved 200 grader.Lav imens din parmesan mayonnaise klar.
Parmesan mayonnaise
- Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen, så de ikke er for kolde at arbejde med.Hæld alle ingredienserne i en minihakker, undtagen olien, og blend det let sammen. Tilsæt derefter olien, lidt ad gangen, imens blenderen kører.Du kan også hælde alle ingredienserne i et højt glas, slut af med olien og brug en stavblender.Smag mayonnaisen til med salt, og tilsæt evt. mere citron eller dijon.Opbevar på køl til den skal serveres – hæld den evt. på sprøjteflaske- eller pose.
Crostini med carpaccio og parmesan mayo
- Lad brødskiverne køle let af, og top dem derefter carpaccio. Sprøjt dutter af parmesan mayonnaise på toppen, top med parmesan flager, lidt grønt og krydr med friskkværnet peber.Dryp evt. med en smule olivenolie.