Lasagne med salsiccia og bechamel

Lasagne med salsiccia og bechamel

Lasagne med salsiccia og bechamel
Opskrift på salsiccia lasagne med grønt og bechamel.
Mit fad måler 30x17 cm.
Lasagne med salsiccia og bechamel

Lasagne med salsiccia, grøntsager og mornaysauce. Pakket med smag, juicy og simpelthen så lækker.
Måske nok vores nye favorit lasagne herhjemme, – wow en smag den har.
Lasagnen er samlet med friske lasagneplader, – og imellem hvert lag finder du en bechamel med parmesan (mornaysauce) og en salsiccia blanding med mere end 700 g grøntsager.
Den er drøn nem at lave, og så smager den fuldstændig eventyrlig godt.
Server den med en god frisk salat ved siden af, – et virkelig lækkert måltid til hverdag og weekend.

Salsiccia lasagne
Lasagne med salsiccia smager virkelig godt, – skøn aftensmad for hele familien og perfekt at servere for sine gæster.
Lasagnen kan sagtens samles og sætte på køl, for så at tilberede den senere på dagen.
Tag den gerne ud af køleskabet en halv times tid inden den skal i ovnen, så ikke den er iskold.
og tjek temperaturen efter de 35 minutter, – måske den skal have lidt længere, da den jo har været kølet ned.

Lasagne med salsiccia og bechamel

Lasagne med salsiccia og bechamel

Opskrift på salsiccia lasagne med grønt og bechamel.
Mit fad måler 30×17 cm.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Lasagne, Salsiccia
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4-500 g salsiccia
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g squash, skåret i små tern
  • 300 g gulerod, skåret i små tern
  • 100 g bladselleri, skåret i små tern
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Bechamel/mornaysauce

  • 50 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 7 dl sødmælk (eller anden mælk)
  • 130 g parmesan, fintrevet
  • Salt og peber

Derudover

  • 2 pk friske lasagneplader
  • 1 frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Mas kødet ud af tarmen på salsiccia pølserne, og steg det let gyldent ved middel varme.
    Det skal ikke brunes, – blot stege i 5-6 minutter.
  • Tilsæt løg og steg til de er klare, og tilsæt derefter hvidløg, gulerod, squash og blandselleri. Steg med
    Giv også blandingen en god sjat olie, og krydr med salt, peber og rosmarin.
  • Lad blandingen små simre i mens du laver din bechamel.
    Smag til med salt og peber inden lasagnen samles.

Bechamel/mornay

  • Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Lad melbollen varme igennem et par minutter imens du pisker.
  • Tilsæt mælken ad et par omgange, og pisk det godt sammen.
  • Pisk til sidst parmesanen i saucen, smag til med salt og peber og lad den små koge i 5-6 minutter.

Samling af lasagnen

  • Smør fadet med en smule olie, så du sikrer at lasagnepladerne ikke sætter sig fast.
    Skær/klip også lasagne pladerne til, så de passer til fadet.
  • Fordel et tyndt lag af salsiccia blandingen i bunden af fadet, top med en smule bechamel og læg lasagnepladerne herover.
  • Fortsæt med de næste lag, samme fremgangsmåde, – til du ikke har mere tilbage.
    Burg kun lidt ad gangen, og prøv at få 5 lag pasta, – så får lasagnen en god højde.
  • Slut toppen af lasagnen af med en smule salsiccia fyld og bechamel.
    Mas mozzarella kuglen ud i mindre klumper, og mix dem let sammen med en fyldet på toppen.
  • Bag lasagnen i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter ved 180 grader, almindelig ovn.
    Lad lasagnen hvile i 15 minutter inden den serveres.

Kommentarer

  1. Barbro

    Denne fikk jeg første gang da min bror bodde i Italia for mange år siden. Men jeg tilsetter alltid Pesto anbefaler å teste det. Har prøvd alle mulige pestoer, like godt med alle

  2. Anonym

    Tak for dejlig inspiration.
    Jeg synes denne opskrift er til den fede side, og jeg brugt godt og vel én pakke pasta ikke to.

    • Hejsa

      Dejligt du kunne bruge inspirationen 🙂
      Og ja, salsiccia (og bechamel/mornay) er til den fede side, – men synes at grøntsagerne hjælper på fedmen.
      Og så en frisk salat ved siden af, så er den lige i øjet.

      Prøv evt. at lave lagene mindre høje næste gang, så der kommer flere lag pasta 8helst 5-6 lag) – det synes jeg klæder retten:)

      Dbh Dianna

  3. Astrid

    Hvilke salater synes du er gode til lasagnen? Skal lave den i morgen

    • Hej Astrid

      Altså jeg synes jo selv at en rucolasalat med friske tomater og balsamico glade er oplagt til lasagne – og ellers laver jeg faktisk en helt klassisk en med salat, agurk, rødløg og tomater. Sprød og enkelt – og så en god dressing til 🙂

      Kh Dianna

  4. Sandra Fussing

    5 stars
    Super simpel og super lækker

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)