Lasagne med salsiccia, grøntsager og mornaysauce. Pakket med smag, juicy og simpelthen så lækker.
Måske nok vores nye favorit lasagne herhjemme, – wow en smag den har.
Lasagnen er samlet med friske lasagneplader, – og imellem hvert lag finder du en bechamel med parmesan (mornaysauce) og en salsiccia blanding med mere end 700 g grøntsager.
Den er drøn nem at lave, og så smager den fuldstændig eventyrlig godt.
Server den med en god frisk salat ved siden af, – et virkelig lækkert måltid til hverdag og weekend.
Salsiccia lasagne
Lasagne med salsiccia smager virkelig godt, – skøn aftensmad for hele familien og perfekt at servere for sine gæster.
Lasagnen kan sagtens samles og sætte på køl, for så at tilberede den senere på dagen.
Tag den gerne ud af køleskabet en halv times tid inden den skal i ovnen, så ikke den er iskold.
og tjek temperaturen efter de 35 minutter, – måske den skal have lidt længere, da den jo har været kølet ned.
Lasagne med salsiccia og bechamel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4-500 g salsiccia
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 300 g squash, skåret i små tern
- 300 g gulerod, skåret i små tern
- 100 g bladselleri, skåret i små tern
- 1 tsk rosmarin
- Salt og peber
- Olivenolie
Bechamel/mornaysauce
- 50 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 7 dl sødmælk (eller anden mælk)
- 130 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
Derudover
- 2 pk friske lasagneplader
- 1 frisk mozzarella
Sådan gør du
- Mas kødet ud af tarmen på salsiccia pølserne, og steg det let gyldent ved middel varme.Det skal ikke brunes, – blot stege i 5-6 minutter.
- Tilsæt løg og steg til de er klare, og tilsæt derefter hvidløg, gulerod, squash og blandselleri. Steg med Giv også blandingen en god sjat olie, og krydr med salt, peber og rosmarin.
- Lad blandingen små simre i mens du laver din bechamel.Smag til med salt og peber inden lasagnen samles.
Bechamel/mornay
- Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Lad melbollen varme igennem et par minutter imens du pisker.
- Tilsæt mælken ad et par omgange, og pisk det godt sammen.
- Pisk til sidst parmesanen i saucen, smag til med salt og peber og lad den små koge i 5-6 minutter.
Samling af lasagnen
- Smør fadet med en smule olie, så du sikrer at lasagnepladerne ikke sætter sig fast.Skær/klip også lasagne pladerne til, så de passer til fadet.
- Fordel et tyndt lag af salsiccia blandingen i bunden af fadet, top med en smule bechamel og læg lasagnepladerne herover.
- Fortsæt med de næste lag, samme fremgangsmåde, – til du ikke har mere tilbage.Burg kun lidt ad gangen, og prøv at få 5 lag pasta, – så får lasagnen en god højde.
- Slut toppen af lasagnen af med en smule salsiccia fyld og bechamel.Mas mozzarella kuglen ud i mindre klumper, og mix dem let sammen med en fyldet på toppen.
- Bag lasagnen i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter ved 180 grader, almindelig ovn.Lad lasagnen hvile i 15 minutter inden den serveres.
Denne fikk jeg første gang da min bror bodde i Italia for mange år siden. Men jeg tilsetter alltid Pesto anbefaler å teste det. Har prøvd alle mulige pestoer, like godt med alle
Hej Barbro
Det må jeg prøve, – det lyder super lækkert 🙂
Kh Dianna
Tak for dejlig inspiration.
Jeg synes denne opskrift er til den fede side, og jeg brugt godt og vel én pakke pasta ikke to.
Hejsa
Dejligt du kunne bruge inspirationen 🙂
Og ja, salsiccia (og bechamel/mornay) er til den fede side, – men synes at grøntsagerne hjælper på fedmen.
Og så en frisk salat ved siden af, så er den lige i øjet.
Prøv evt. at lave lagene mindre høje næste gang, så der kommer flere lag pasta 8helst 5-6 lag) – det synes jeg klæder retten:)
Dbh Dianna
Hvilke salater synes du er gode til lasagnen? Skal lave den i morgen
Hej Astrid
Altså jeg synes jo selv at en rucolasalat med friske tomater og balsamico glade er oplagt til lasagne – og ellers laver jeg faktisk en helt klassisk en med salat, agurk, rødløg og tomater. Sprød og enkelt – og så en god dressing til 🙂
Kh Dianna
Super simpel og super lækker
Hej Sandra
Tusind tak for din dejlige besked:)
Kh Dianna