
Lækker saftig pulled chicken burger med coleslaw og barbecuesauce, – snasket og smovset og fyldt med smag.
Pulled chicken smager helt fantastisk i en burger, – det er så saftigt og lækkert, og drøn nemt at lave.
Du kan fylde din pulled chucken burger med præcis det du foretrækker, – sprøde salater, guacamole og salsa eller lignende, – personligt er min favorit med coleslaw. Synes det giver en lækker friskhed og sprødhed til burgeren.

Pulled chicken burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pulled chicken
- 1,2 kg kyllingebryst
- Olivenolie
Pulled chicken rub
- 2 spsk sød paprika
- 2 spsk rørsukker eller brun farin
- 1 spsk groft salt
- 1/2 spsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk mild chili
- 1/2 tsk cayennepeber
- 1/2 tsk friskkværnet peber
Coleslaw
- 1/2 lille spidskål, gerne halv rød og halv grøn
- 2 store gulerødder, skrællede
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 tsk rørsukker
- 1 tsk sød sennep
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- Salt og peber
Derudover
- 6 burgerboller
- 1 lille rødløg, skåret i ringe
- Mayonnaise
- Barbecue sauce – klik her for opskrift
Sådan gør du
Pulled chicken
- Bland ingredienserne til rubben godt sammen.
- Gnid kyllingebrysterne godt ind i rubben. Du kan med fordel hælde krydderiblandingen ud på en tallerken og vende kyllingebrysterne heri.
- Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Dæk fadet til med folie.*Har du tid til det, må kyllingebrysterne gerne stå med rubben et par timer, – men det er ikke et must.
- Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn, 130 grader almindelig ovn, og lad det stå i 3 timer.
- Efter 3 timer er kyllingen smør mør og saftig, – og lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.*Hæld halvdelen af væden fra fadet over i en beholder, – noget kylling afgiver mere væde end andet. Du kan efterfølgende tilsætte denne mængde væde til kødet som du foretrækker, – det giver også kødet mere smag. Jeg synes det er mega lækkert når det er rigtig juice, så jeg bruger det meste af væden fra kødet.
Coleslaw
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og en smule peber.
- Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft.
- Vend kål og gulerødder i dressingen og smag igen til med salt og peber.
Pulled chicken burger
- Lun burgerbollerne eller rist dem på panden.
- Smør underbollerne med mayonnaise og top med et godt lag pulled chicken, løgringe og coleslaw.
- Slut af med topbollen smurt med barbecue sauce.


Mega lækkert og mad til flere dage.
Hej Christina
Hvor er jeg flad for at høre I kunne lide det, tusind tak fordi du skriver:)
Kh Dianna