Lækker saftig pulled chicken burger med coleslaw og barbecuesauce, – snasket og smovset og fyldt med smag.
Pulled chicken smager helt fantastisk i en burger, – det er så saftigt og lækkert, og drøn nemt at lave.
Du kan fylde din pulled chucken burger med præcis det du foretrækker, – sprøde salater, guacamole og salsa eller lignende, – personligt er min favorit med coleslaw. Synes det giver en lækker friskhed og sprødhed til burgeren.
Pulled chicken burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pulled chicken
- 1,2 kg kyllingebryst
- Olivenolie
Pulled chicken rub
- 2 spsk sød paprika
- 2 spsk rørsukker eller brun farin
- 1 spsk groft salt
- 1/2 spsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk mild chili
- 1/2 tsk cayennepeber
- 1/2 tsk friskkværnet peber
Coleslaw
- 1/2 lille spidskål, gerne halv rød og halv grøn
- 2 store gulerødder, skrællede
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 tsk rørsukker
- 1 tsk sød sennep
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- Salt og peber
Derudover
- 6 burgerboller
- 1 lille rødløg, skåret i ringe
- Mayonnaise
- Barbecue sauce – klik her for opskrift
Sådan gør du
Pulled chicken
- Bland ingredienserne til rubben godt sammen.
- Gnid kyllingebrysterne godt ind i rubben. Du kan med fordel hælde krydderiblandingen ud på en tallerken og vende kyllingebrysterne heri.
- Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Dæk fadet til med folie.*Har du tid til det, må kyllingebrysterne gerne stå med rubben et par timer, – men det er ikke et must.
- Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn, 130 grader almindelig ovn, og lad det stå i 3 timer.
- Efter 3 timer er kyllingen smør mør og saftig, – og lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.*Hæld halvdelen af væden fra fadet over i en beholder, – noget kylling afgiver mere væde end andet. Du kan efterfølgende tilsætte denne mængde væde til kødet som du foretrækker, – det giver også kødet mere smag. Jeg synes det er mega lækkert når det er rigtig juice, så jeg bruger det meste af væden fra kødet.
Coleslaw
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og en smule peber.
- Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft.
- Vend kål og gulerødder i dressingen og smag igen til med salt og peber.
Pulled chicken burger
- Lun burgerbollerne eller rist dem på panden.
- Smør underbollerne med mayonnaise og top med et godt lag pulled chicken, løgringe og coleslaw.
- Slut af med topbollen smurt med barbecue sauce.
Mega lækkert og mad til flere dage.
Hej Christina
Hvor er jeg flad for at høre I kunne lide det, tusind tak fordi du skriver:)
Kh Dianna
Amen så lækkert!!
Vi lavede det her til aften,
En børnevenlig version til børnene – som elskede det! Tak for en lækker opskrift! Kan det fryses eller blir det noget hø? Vh Simone
Hej Simone
Hvor gør det mig glad at læse, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna.
Uhmm den burger ser virkelig lækker ud
Har du mon mulighed for at fortælle hvilken opskrift du bruger til barbecue sovsen? Det ser ikke ud til at der er et link og jeg kan se at du har flere forskellige opskrifter på din hjemmeside. Vil jo gerne lave den der passer bedst til
Tak for virkelige appetitlige opslag
Hej Joy
Tusind tak for din besked 🙂
Ej det kan jeg da godt se at linket mangler – det får jeg lige lagt på 🙂
Det er denne jeg bruger 🙂
https://gourministeriet.dk/barbecue-sauce/
Kh Dianna
Desværre alt for lang tid i ovnen. Kylling. brysterne skulle nok ha være dobbelt så store, eller hvad ved jeg. Det er tørt og næsten ikke til st skille ad
Hej Helle
Det lyder som om, at du måske har glemt at lade folien sidde over fadet?
Folien gør at kyllingen damper, så den ikke bliver tør, men helt mør og saftig 🙂
Kh Dianna
Hej
Jeg har tænkt mig at lave din opskrift til min mødregruppe, går med coleslaw. Jeg har tænkt vi skulle smovse i lidt ved siden af, men kan ikke tænke til hvad der yderligere passer til retten, har du mon gode ideer – på forhånd tak og tak for rigtig gode opskrifter
Hej Lene
Ej hvor lyder det som en god idé 🙂
Altså du kan servere en portion nachos til – med cheddarost, guacamole og salsa, det vil være super lækkert til.
En portion knuste kartofler vil også gøre det super til, sliders burgerboller eller pitabrød/fladbrød kunne også være en ide.
En sprød cremet agurkesalat kan virkelig også anbefales til.
Alle opskrifter har jeg på bloggen 🙂
Kh Dianna