
Enkelt og smagfuld pizza toppet med de lækreste råvarer, – vegetar venlig og med masser af smag.
Lav gerne din egen pesto, det er altså det bedste, og er årstiden til det vil jeg også anbefale at grille aubergine skiverne, det giver et fantastisk resultat. Alternativt kan de selvfølgelig steges på en grillpande indendørs.
Vi har bagt vores pizzaer i vores Morsø Forno, de får en skøn smag og en lækker sprød bund.

Pizza med grillet aubergine, ricotta og pesto
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tomatsauce
- 1 ds
hakkede tomater
- 1
stort løg, fint hakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 1 tsk
basilikum
- 1 tsk
oregano
-
Olivenolie
-
Salt og peber
-
Frisk basilikum, - kan undlades
Topping
- 2 dl
god pesto, - prøv denne spinat pesto eller vores lækre ruccola pesto
- 1
aubergine
- 2
bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde
- 1 pk
ricotta
- 50 g
parmesan, skåret i tynde flager
- Evt.2 håndfulde ruccola
Sådan gør du
Tomatsauce
- Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
- Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
- Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.
Topping
- Skær auberginen i tynde skiver på ca. 3 mm. i tykkelsen, og grill dem ved middel høj varme til de tager farve.
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel bøffel mozzarella på bundene.
- Top med skiver af grillet aubergine, parmesan samt klatter af ricotta og pesto.
- Krydr med salt og peber og bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn, ca. 15 min ved 250 grader)
- Top evt. med ruccola og server straks.


