Pebersauce - Opskrift på pebersauce med madagaskar

Pebersauce

Pebersauce
Opskrift på den lækreste pebersauce med madagaskar peber - Pebersauce med syltede grønne peberkorn.
Pebersauce - Opskrift på pebersauce med madagaskar

Den bedste pebersauce med med madagaskar peber, – pebersauce med syltede grønne peberkorn.
Den smager så dejligt, – og går perfekt til alt fra en god bøf, et stykke kylling, svinemørbrad eller koteletter.
En god pebersauce kræver ganske få ingredienser, – og så er den faktisk super nem at lave.
Har du lige stegt en bøf eller lignende, vil jeg anbefale at lave saucen på samme pande. På den måde får du smagen fra kødet med i saucen, og det er altså drøn lækkert.
Fremgangsmåden er den samme, om du laver den på den ene eller den anden måde.
Du kan sagtens forberede din pepersauce, og blot varme den op inden servering.

Pebersauce med cognac eller whiskey
Jeg bruger altid cognac når jeg laver pebersauce, – simpelthen fordi jeg foretrækker den smag.
Men du kan sagtens bruge whiskey, hvis det er hvad du har stående – eller det er det du foretrækker.
Ligeledes kan vælge at flambere alkoholen, eller du kan blot lade den koge ind.
En lækker opskrift på cremet pebersauce som man bliver helt afhængig af.
Jeg håber du har lyst til at prøve den.

Pebersauce - Opskrift på pebersauce med madagaskar

Pebersauce

Opskrift på den lækreste pebersauce med madagaskar peber – Pebersauce med syltede grønne peberkorn.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.70 fra 39 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Cremet tomatsauce, Madagaskar peber, Pebersauce
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2-3 spsk madagaskar peber, drænet for væde
  • 1 lille skalotteløg, finthakket
  • 25 g smør
  • 3/4 dl

    cognac

  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 dl oksebouilloon
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Mas peberkornene med bladet på en kniv, og hak dem derefter.
    Jeg foretrækker dem ikke for store i stykkerne, – men hak dem som du foretrækker det.
  • Smelt smørret i en lille gryde og steg løgene klare heri.
  • Hæld cognac ved, lad den koge op, – og flamber cognacen ved at sætte ild til den. Ryst gerne let med gryden imens den flamberer, til flammen forsvinder – men pas på med åben ild i køkkenet.
    Husk at fjerne gryden fra emhætten!
    Du kan også blot lade den koge kogt ind, uden at flambere den. Den skal koge helt ind til der næsten ikke er mere tilbage.
  • Tilsæt knuste peberkorn og dijon sennep, og rør det sammen i gryden, – og hæld derefter bouillonen ved.
    Lad den koge igennem ved god høj varme i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt fløden, og lad saucen koge ind ved middel varme, til du du har den ønskede konsistens.
    Lad den koge i minimum 5 minutter, og rør undervejs.
    Saucen tykner yderligere når den køler let af.
  • Smag saucen til med friskkværnet peber, og evt. salt.
    Du kan også tilsættes ekstra knust madagaskar peber hvis du ønsker det.
  • Hæld evt. yderligere knuste peberkorn på toppen inden servering.

Kommentarer

  1. Andreas Kolding

    Kære Diana

    Det ser bare super lækkert ud!
    Har du en opskrift på de kartofler, som du har vist på billederne sammen med pebersaucen? Jeg synes ikke at kunne finde den på din hjemmeside.

    Mvh
    Andreas

    • Kære Andreas

      Tusind tak for din besked 🙂
      Der ligger en opskrift på bloggen er hedder råstegte kartofler, – det er dem der er på billedet 🙂

      Rigtig godt nytår.

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Lisbeth Skaalum

      Den her sauce er et hit. Vi laver den hver gang, vi får knuste kartofler. Har lyst til at spise den med ske. Den har kant og er super lækker. Vi flamberer aldrig og har lavet den med både cognac, whisky og portvin.

  2. Hej Anja

    Yes, 2 1/2 dl piskefløde, – har lige rettet det i opskriften, så det står korrekt:)

    Rigtig godt nytår:)

    Kh Dianna

  3. Henrik A.

    sjovt der skal smages til med almindelig peber i en peber sovs, det havde jeg ikke forventet hehe.
    kan man hakke / mase dem i en blender?

    .

    • Hej Henrik

      Jeg synes jo at den sorte pebersmag mangler, hvis ikke man smager til med den – det er jo en helt anden smag end madagaskar/grøn peber.
      Så det ville jeg personligt ikke undvære 🙂

      Det kan du sagtens ja, men de grønne peberkorn i lage er jo bløde, så de er nemme lige at knuse og grofthakke med bladet på en kniv 🙂

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Andreas Kolding Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)