Cremet pasta med panchetta og tomater - Opskrift på nem pasta

Pasta med fløde, panchetta og tomater

Cremet pasta med fløde, panchetta og tomater
Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, panchetta og fløde
Cremet pasta med panchetta og tomater - Opskrift på nem pasta

Nem, cremet og super lækker pasta, – masser af smag og virkelig nem at lave.
Jeg bruger panchetta i denne pasta, det kan erstattes af bacon, – men panchetta synes jeg giver en mere mild og rund smag.

Cremet pasta med panchetta og tomater - Opskrift på nem pasta

Cremet pasta med fløde, panchetta og tomater

Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, panchetta og fløde
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 400 g cherry tomater, halveret – gerne i forskellige farver
  • 150 g panchetta, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld friske basilikum blade, grofthakket
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl hvidvin – kan erstattes af grøntsags bouillon
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Evt. frisk basilikum til toppen

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie i en gryde og svits panchettaen af til den er gylden. Tilsæt derefter løg og hvidløg og svits med et par minutter.
  • Tilsæt tomater, tørret basilikum og frisk basilikum, og krydr med peber og svits af i ca. 15 min.
  • Hæld hvidvinen over og kog den let ind.
  • Tilsæt piskefløde og parmesan, og lad retten simre i 10 min., – kog imens din pasta, gerne al dente.
  • Vend den drænede pasta i saucen og smag til med salt og peber.
  • Server pastaen, – evt. toppet med mere frisk basilikum og frisk kværnet peber.
Cremet pasta med panchetta og tomater - Opskrift på nem pasta
Cremet pasta med panchetta og tomater – Opskrift på nem pasta
Cremet pasta med panchetta og tomater - Opskrift på nem pasta
Cremet pasta med panchetta og tomater – Opskrift på nem pasta

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*