Cremet pasta med fløde, pancetta og tomater
Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, pancetta og fløde

Nem, cremet og super lækker pasta, – masser af smag og virkelig nem og hurtig at lave.
Jeg bruger pancetta i denne pasta, det kan erstattes af bacon, – men pancetta synes jeg giver en mere mild og rund smag.

Cremet pasta med fløde, pancetta og tomater
Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, pancetta og fløde
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Antal: 4 personer
Følg mig på Instagram +130.000 følger Gourministeriet på Instagram
Ingredienser
- 500 g pasta
- 400 g cherry tomater, halveret – gerne i forskellige farver
- 150 g pancetta, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikum blade, grofthakket
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 dl hvidvin – kan erstattes af grøntsags bouillon
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 tsk tørret basilikum
- Salt og peber
- Olivenolie
- Evt. frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
- Varm en sjat olie i en gryde og svits pancettaen af til den er gylden. Tilsæt derefter løg og hvidløg og svits med et par minutter.
- Tilsæt tomater, tørret basilikum og frisk basilikum, og krydr med peber og svits af i ca. 15 min.
- Hæld hvidvinen over og kog den let ind.
- Tilsæt piskefløde og parmesan, og lad retten simre i 10 min., – kog imens din pasta, gerne al dente.
- Vend den drænede pasta i saucen og smag til med salt og peber.
- Server pastaen, – evt. toppet med mere frisk basilikum og frisk kværnet peber.

