Cremet pasta med panchetta og tomater - Opskrift på nem pasta

Pasta med fløde, pancetta og tomater

Cremet pasta med fløde, pancetta og tomater
Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, pancetta og fløde
IMG_0492-2

Nem, cremet og super lækker pasta, – masser af smag og virkelig nem og hurtig at lave.
Jeg bruger pancetta i denne pasta, det kan erstattes af bacon, – men pancetta synes jeg giver en mere mild og rund smag.

IMG_0492-2

Cremet pasta med fløde, pancetta og tomater

Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, pancetta og fløde
5 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 400 g cherry tomater, halveret – gerne i forskellige farver
  • 150 g pancetta, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld friske basilikum blade, grofthakket
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl hvidvin – kan erstattes af grøntsags bouillon
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Evt. frisk basilikum til toppen

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie i en gryde og svits pancettaen af til den er gylden. Tilsæt derefter løg og hvidløg og svits med et par minutter.
  • Tilsæt tomater, tørret basilikum og frisk basilikum, og krydr med peber og svits af i ca. 15 min.
  • Hæld hvidvinen over og kog den let ind.
  • Tilsæt piskefløde og parmesan, og lad retten simre i 10 min., – kog imens din pasta, gerne al dente.
  • Vend den drænede pasta i saucen og smag til med salt og peber.
  • Server pastaen, – evt. toppet med mere frisk basilikum og frisk kværnet peber.
Cremet pasta med panchetta og tomater - Opskrift på nem pasta
Cremet pasta med pancetta og tomater – Opskrift på nem pasta
Cremet pasta med panchetta og tomater - Opskrift på nem pasta
Cremet pasta med pancetta og tomater – Opskrift på nem pasta

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse