Pasta med fløde, pancetta og tomater, – en smule hvidvin, parmesan og basilikum.
En nem, cremet og super lækker ret, fyldt med smag og virkelig nem at lave.
I denne ret bruger jeg pancetta, det kan altså sagtens erstattes af bacon. Derudover indeholder retten friske cherrytomater, – de giver en god sødme og friskhed til saucen. Køb gerne cherrytomater med forskellige farver, det giver retten et smukt spil.
Hvidvin kan du sagtens erstatte med en bouillon, – jeg vil anbefale kylling eller grøntsagsbouillon.
Cremet pasta med fløde, pancetta og tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 400 g cherry tomater, halveret
- 150 g pancetta, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikumblade, grofthakket
- 2 1/2 dl fløde
- 1 dl hvidvin – kan erstattes af grøntsagsbouillon
- 75 g parmesan, fintrevet
- 1 tsk tørret basilikum
- Salt og peber
- Olivenolie
- Evt. frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
- Varm en sjat olie i en gryde og steg pancettaen til den er gylden. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og svits med et par minutter.
- Tilsæt tomater og tørret basilikum, og lad det simre i ca. 10 minutter.Krydr med friskkværnet peber.
- Hæld hvidvinen over og kog den let ind, og tilsæt derefter fløde og parmesan, og lad retten simre i yderligere 10 minutter.Kog imens din pasta, – gerne al dente.
- Vend den drænede pasta og de friske basilikumblade i saucen, og smag til med salt og peber.
- Server evt. med frisk basilikum og frisk kværnet peber på toppen.