Pasta med fløde, pancetta og tomater, - en smule hvidvin, parmesan og basilikum.

Pasta med fløde, pancetta og tomater

Cremet pasta med fløde, pancetta og tomater
Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, pancetta og fløde
Pasta med fløde, pancetta og tomater, - en smule hvidvin, parmesan og basilikum.

Pasta med fløde, pancetta og tomater, – en smule hvidvin, parmesan og basilikum.
En nem, cremet og super lækker ret, fyldt med smag og virkelig nem at lave.
I denne ret bruger jeg pancetta, det kan altså sagtens erstattes af bacon. Derudover indeholder retten friske cherrytomater, – de giver en god sødme og friskhed til saucen. Køb gerne cherrytomater med forskellige farver, det giver retten et smukt spil.
Hvidvin kan du sagtens erstatte med en bouillon, – jeg vil anbefale kylling eller grøntsagsbouillon.

Pasta med fløde, pancetta og tomater, - en smule hvidvin, parmesan og basilikum.

Cremet pasta med fløde, pancetta og tomater

Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, pancetta og fløde
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 400 g cherry tomater, halveret
  • 150 g pancetta, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld friske basilikumblade, grofthakket
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1 dl hvidvin – kan erstattes af grøntsagsbouillon
  • 75 g parmesan, fintrevet
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Evt. frisk basilikum til toppen

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie i en gryde og steg pancettaen til den er gylden.
    Tilsæt derefter løg og hvidløg, og svits med et par minutter.
  • Tilsæt tomater og tørret basilikum, og lad det simre i ca. 10 minutter.
    Krydr med friskkværnet peber.
  • Hæld hvidvinen over og kog den let ind, og tilsæt derefter fløde og parmesan, og lad retten simre i yderligere 10 minutter.
    Kog imens din pasta, – gerne al dente.
  • Vend den drænede pasta og de friske basilikumblade i saucen, og smag til med salt og peber.
  • Server evt. med frisk basilikum og frisk kværnet peber på toppen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)