Opskrift på nem og lækker pasta med friske tomater, pancetta og fløde
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
400gcherry tomater, halveret
150 gpancetta, skåret i tern
1løg, finthakket
4fed hvidløg, revet eller presset
1håndfuldfriske basilikumblade, grofthakket
2 1/2dlfløde
1dlhvidvin - kan erstattes af grøntsagsbouillon
75gparmesan, fintrevet
1tsktørret basilikum
Salt og peber
Olivenolie
Evt. frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
Varm en sjat olie i en gryde og steg pancettaen til den er gylden. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og svits med et par minutter.
Tilsæt tomater og tørret basilikum, og lad det simre i ca. 10 minutter.Krydr med friskkværnet peber.
Hæld hvidvinen over og kog den let ind, og tilsæt derefter fløde og parmesan, og lad retten simre i yderligere 10 minutter.Kog imens din pasta, - gerne al dente.
Vend den drænede pasta og de friske basilikumblade i saucen, og smag til med salt og peber.
Server evt. med frisk basilikum og frisk kværnet peber på toppen.