
Lækker snasket ostedip med chili og hakket oksekød, – perfekt til en kæmpe skål tortilla chips, grøntsags sticks eller hårdt ristet brød.
Denne omgang smager virkelig dejligt, rigtig comfort food, – og så er den super nem at lave.
Den er inspireret af mine lækre Buffalo Chicken dips, – alle 3 lækre cremede og med masser af smag.

Ostedip med chili og hakket oksekød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hakket oksekød
- 1
grøn peberfrugt
- 2
forårsløg
- 300 g
flødeost naturel, ikke light
- 150 g
blå ost, jeg bruger Thise Øko Blue - den er lækker mild og cremet
- 1
frisk mozzarella
- 2 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 1 1/2 dl
god chilisauce, jeg bruger Chu Chum Real Chili Sauce (mild)- den kan varmt anbefales
- 1/4 tsk
løgpulver
- 1/4 tsk
hvidløgspulver
-
Lidt olie
-
Salt og peber
-
Evt. finthakket persille til toppen
-
Masser af tortilla chips, grøntsags stiks eller hvad man ønsker
Sådan gør du
- Skær peberfrugten i små tern og fintsnit forårsløgene.
- Varm en sjat olie i en gryde og svits peberfrugt og forårsløg af i 5 min.
- Tilsæt kødet og brun det godt af, - krydr med salt og peber, og lad det køle godt af.
- I en stor skål røres flødeost, blå ost, creme fraiche, chilisauce og krydderier godt sammen.
- Pil mozzarellaen fra hinanden og tilsæt den i mindre stykker.
- Rør oksekødsblandingen i og smag til med salt og peber.
- Fordel blandingen i et ovnfast fad og bag det ved 180 grader i ca. 25 min.
- Med en gaffel vendes det hele godt rundt når det kommer ud af ovnen, top med hakket persille og server med sprøde tortilla chips.





Hej.
Har du nogle forslag til, hvad man kan bruge i stedet for blå ost? 🙂
Hej Jessica
Det kan du tro
Men først vil jeg lige sige at man slet ikke smager den blå ost, som en blå ost smager, – den er helt ultra mild og rund i smagen Dem der ikke kan lide blå ost som har prøvet den, har været vilde med den☺️ blot hvis du tør “tage chancen”
Og ellers vil jeg anbefale at bruge 200 g revet cheddar i stedetfor, – helst af et stykke du selv river, det smelter bedre Og tilsæt evt. lidt hakkede jalapenos, det er virkelig godt
God fornøjelse med det
De bedste hilsner
Dianna
Hej, det ser rigtigt lækkert ud! Jeg vil servere det en aften her i Vinterferien med aftensmad foran fjernsynet og med både nachos og grønsagsstænger. Men jeg kan ikke finde den chilisovs du anbefaler, og jeg kender den slet ikke, så jeg ved ikke hvad jeg kan erstatte den med. Har du nogle bud? Det må ikke være ret stærkt.
Med venlig hilsen Randi
Hej Randi
Ej men det lyde tjo så hyggeligt altså 🙂
Den chilisauce jeg bruger kan man få i bl.a. Kvickly og Irma 🙂
Men brug den du kan få fat i, gerne sådan en der er lidt tyk i konsistensen – og smag til, så ikke den bliver for stærk.
Det skal f.eks. ikke være en flaske tabaskosauce, men en chilisauce på glas med skruelåg, – de er fyldige og perfekte til retten.
Og igen, vær opmærksom på styrken 🙂
Kh Dianna
Tak for svaret 🙂 Jeg kunne ikke finde en mild chilisovs, så jeg købte en god tomatsovs og smagte til med stærk chilisovs. Det fungerede, og menuen var et kæmpe hit 🙂
Kan man lave ostedip i forvejen
Hej Birthe
Det kan du sagtens gøre:)
Du kan røre den sammen og vente med at sætte den i ovnen til den skal servere:)
Men den kan også laves helt færdigt, og varmes op når den skal serveres:)
Kh Dianna