
Nytårstorsk serveret med en skøn sennepssauce og dampede pak choi.
Saucen kan med fordel laves dagen før og varmes op inden servering, så er det det mindre at tænke på.

Nytårstorsk med sennepssauce og pak choi
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Torsken
- 500 g
torskfilet af torske ryg, - skåret i 4 lige store stykker
- 1 tsk
sukker
-
Salt
-
Lidt olivenolie eller klaret smør til stegning
Sauce
- 1
stort løg, finthakket
- 3 dl
noilly prat
- 1 l
fiskefond
- 3 spsk
dijonsennep
- 3 dl
piskefløde
- 1/2
citron, saften heraf
-
Salt og peber
-
Olie
Derudover
- 8
grønne asparges
-
Isvand (med isterninger)
- 4 pak choi, skyllet og halveret
-
Evt. syltede sennepsfrø, - prøv vores opskrift på syltede sennepsfrø
-
Dild kviste
-
-
Sådan gør du
- Krydr torskestykkerne med sukker og lidt salt og lad dem trække i ca. 30 min. på køkkenbordet.
- Lav tynde strimler af asparges ved at bruge en kartoffelskræller, og læg dem direkte i isvand i 30 min.
Sauce
- Steg løgene klare i lidt olivenolie, tilsæt noilly prat og lad det reducere til det halve.
- Tilsæt fiskefonden og lad igen saucen koge ind til det halve.
- Tilsæt dijon og piskefløde og lad igen saucen reducere til det halve.
- Smag saucen til med citron, salt og peber og lad den stå ved svag varme til torsken er stegt.
- Skum evt. saucen let op med en stavblender inden servering.
Torsken
- Varm lidt olie på en pande og steg torsken ved middel høj varme til den får en flot gylden farve på den ene side, ca. 3-4 min.
- Vend torsken og skru ned til svag varme og steg den færdigt. Stegetiden afhænger af tykkelsen på torsken, men beregn et par minutter.
Pak choi
- Krydr pak choi'en med salt og lidt citron og damp dem i ca. 5 min, i damp ovn, eller i en gryde med en smule vand og låg på. Lad dem dryppe let af på et klæde inden servering.
Anretning
- Placer tosken på tallerkenen og læg pak choi'en ved. Hæld en smule sauce over og top torsken med de afdryppede asparges strimler. Pynt med dild og evt. syltede sennepsfrø og server straks.
Noter

