Mexicansk Mac and cheese - Opskrift på Mexicansk Mac & cheese

Mexicansk Mac and cheese

Mexicansk Mac and Cheese
Opskrift på mexicansk Mac and cheese, - fyldt med grøntsager, bønner og ost.
Mexicansk Mac and cheese - Opskrift på Mexicansk Mac & cheese

Lækker snasket mexicansk Mac & Cheese lavet med grøntsager og bønner.
Den er mættende, den er comfy og så er den vanvittig nem at lave.
Brug gerne en pande der kan gå i ovnen, så slipper du for unødig opvask, – og den smule der måtte være, kan du fikse imens retten gratinerer i ovnen.
Mexicansk Mac and Cheese kan toppes med creme fraiche ved servering, det giver et dejligt modspil til den let spicy ret, – og du kan naturligvis tilsætte flere jalapenos hvis du ønsker den mere spicy.

Mac & Cheese
Mac and Cheese er en pasta ret lavet med en opbagt mælkesauce tilsat rigelige mængder ost. Ostene kan variere alt efter smag, – men cheddar er gerne en af dem.
Derfor er Mac & cheese også perfekt til en mexicansk udgave, – og i sammenspil med mexicansk krydderi, grøntsager og bønner bliver det en mega lækker, snasket og compy pastaret.
Prøv også min opskrift på en Klassisk Mac and cheese – klik her eller Bagt Mac and cheese – klik her.

Mexicansk Mac and cheese - Opskrift på Mexicansk Mac & cheese

Mexicansk Mac and Cheese

Opskrift på mexicansk Mac and cheese, – fyldt med grøntsager, bønner og ost.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 22 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Italiensk, Mexicansk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 peberfrugter, skåret i små tern (rød og grøn)
  • 10 skiver syltet jalapenos, finthakket
  • 1 ds kidneybønner
  • 7 dl mælk
  • 200 g cheddar, revet
  • 100 g revet mozzarella
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 3 spsk tacomix eller mexicansk krydderi – klik her
  • 3 spsk hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smør og olie på en stor pande, og steg løg og hvidløg til de er klare.
    *Du kan med fordel bruge en pande der kan gå i ovnen, retten skal gratinere 15 minutter inden servering.
  • Drys krydderiet over, og svits med et minuts tid inden tomatkoncentrat tilsættes og varmes med et øjeblik.
  • Drys melet over og rør det godt sammen, og tilsæt derefter mælken ad flere omgange, mens der røres grundigt.
  • Tilsæt jalapenos og kog saucen godt igennem i 5-10 minutter, – husk at røre i saucen jævnligt, så den ikke brænder på. Smag derefter til med salt og peber.
    *Kog i mellemtiden pastaen al dente.
  • Når pastaen er ved at være færdig røres osten ud i saucen, – gem en god håndfuld til at drysse på toppen, – ca. 100 gram.
  • Hæld peberfrugter og bønner i saucen, og rør det godt sammen.
  • Dræn pastaen for væde og vend den sammen med saucen. Juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis den virker for fast.
    *Har du en pande der kan gå i ovnen lader du retten forblive heri, – ellers hæld den over i et ovnfast fad.
  • Fordel den sidste ost på toppen, og gratiner den i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn, i ca. 10 minutter.
  • Lad retten hvile i 10 minutter inden den serveres, – og top den med finthakket persille, frisk jalapenos eller lignende.
    *Prøv også med en skefuld iskold creme fraiche, – det er super lækkert.

Kommentarer

  1. Anonym

    3 stars
    den var god til at lave mad

  2. athena windelev

    Jeg ville ønske du skrev næringsinholdet på dine opskrifter – jeg og mange ved jeg går meget op i protein, fedt, kalorier og fiber i deres kost + kolhydrater. Det ville jeg sætte stor pris på – en ernæringsekspert, men dog.. har ikke tid til at ‘calculate’ the whole darn thing together.

    Much appreciated it.
    Athena

    • Hej Athena

      Jeg ville også rigtig gerne have næringsindhold på mine opskrifter, – men som det ser ud lige nu, har jeg simpelthen ikke tid og mulighed for at få det udregnet og skrevet ind på alle mine opskrifter.
      Jeg håber at det ere noget jeg kan tilbyde i nærmeste fremtid 🙂

      Dbh Dianna

  3. Kalle Nielsen

    Super lækker opskrift!

    Samlet næringsindhold for retten:
    Kalorier: 4,158 kcal
    Protein: 146 g
    Fedt: 142.2 g
    Kulhydrater: 447 g

    Hvis opskriften giver 6 portioner, vil næringsindholdet pr. portion være cirka:
    Kalorier: 693 kcal
    Protein: 24.3 g
    Fedt: 23.7 g
    Kulhydrater: 74.5 g
    Disse tal er estimater og kan variere afhængigt af præcise mængder og specifikke ingredienser.

4.60 from 22 votes (21 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)