Mexicansk Mac and cheese - Opskrift på Mexicansk Mac & cheese

Mexicansk Mac and cheese

Mexicansk Mac and cheese - Opskrift på Mexicansk Mac & cheese
Mexicansk Mac and Cheese
Opskrift på mexicansk Mac and cheese, - fyldt med grøntsager, bønner og ost.
Samlet tid: 45 minutter
5 fra 9 stemmer

Lækker snasket mexicansk Mac & Cheese lavet med grøntsager og bønner.
Den er mættende, den er comfy og så er den vanvittig nem at lave.
Brug gerne en pande der kan gå i ovnen, så slipper du for unødig opvask, – og den smule der måtte være, kan du fikse imens retten gratinerer i ovnen.
Mexicansk Mac and Cheese kan toppes med creme fraiche ved servering, det giver et dejligt modspil til den let spicy ret, – og du kan naturligvis tilsætte flere jalapenos hvis du ønsker den mere spicy.

Mac & Cheese
Mac and Cheese er en pasta ret lavet med en opbagt mælkesauce tilsat rigelige mængder ost. Ostene kan variere alt efter smag, – men cheddar er gerne en af dem.
Derfor er Mac & cheese også perfekt til en mexicansk udgave, – og i sammenspil med mexicansk krydderi, grøntsager og bønner bliver det en mega lækker, snasket og compy pastaret.
Prøv også min opskrift på en Klassisk Mac and cheese – klik her eller Bagt Mac and cheese – klik her.

Mexicansk Mac and cheese - Opskrift på Mexicansk Mac & cheese

Mexicansk Mac and Cheese

Opskrift på mexicansk Mac and cheese, – fyldt med grøntsager, bønner og ost.
5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Italiensk, Mexicansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 peberfrugter, skåret i små tern (rød og grøn)
  • 10 skiver syltet jalapenos, finthakket
  • 1 ds kidneybønner
  • 7 dl mælk
  • 200 g cheddar, revet
  • 100 g revet mozzarella
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 3 spsk tacomix eller mexicansk krydderi – klik her
  • 3 spsk hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smør og olie på en stor pande, og steg løg og hvidløg til de er klare.
    *Du kan med fordel bruge en pande der kan gå i ovnen, retten skal gratinere 15 minutter inden servering.
  • Drys krydderiet over, og svits med et minuts tid inden tomatkoncentrat tilsættes og varmes med et øjeblik.
  • Drys melet over og rør det godt sammen, og tilsæt derefter mælken ad flere omgange, mens der røres grundigt.
  • Tilsæt jalapenos og kog saucen godt igennem i 5-10 minutter, – husk at røre i saucen jævnligt, så den ikke brænder på. Smag derefter til med salt og peber.
    *Kog i mellemtiden pastaen al dente.
  • Når pastaen er ved at være færdig røres osten ud i saucen, – gem en god håndfuld til at drysse på toppen, – ca. 100 gram.
  • Hæld peberfrugter og bønner i saucen, og rør det godt sammen.
  • Dræn pastaen for væde og vend den sammen med saucen. Juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis den virker for fast.
    *Har du en pande der kan gå i ovnen lader du retten forblive heri, – ellers hæld den over i et ovnfast fad.
  • Fordel den sidste ost på toppen, og gratiner den i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn, i ca. 10 minutter.
  • Lad retten hvile i 10 minutter inden den serveres, – og top den med finthakket persille, frisk jalapenos eller lignende.
    *Prøv også med en skefuld iskold creme fraiche, – det er super lækkert.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse