Bagt mac and cheese - Opskrift på snasket mac & cheese

Bagt mac and cheese

Bagt mac and cheese
Opskrift på lækker snasket bagt mac & cheese, - perfekt som tilbehør til forskellige slags kød, eller alene for den rigtige oste elsker.
Bagt mac and cheese - Opskrift på snasket mac & cheese

Mac & cheese, bagt med ekstra ost imellem lagene, – snasket og ultra lækkert.
Mac ‘n cheese er en amerikansk klassiker, – enkelt, ostet og virkelig comfy.
Server den til grillet kød, grøntsager eller alene. Den smager virkelig godt, – mild og cremet, og er bare super lækkert tilbehør til alverdens slags kød og grøntsager.
Mac and cheese smager bedst når den lige er lavet, – resterne kan godt “sætte sig” en smule da pastaen suger væden til sig når den hviler/sættes på køl.

Bagt mac and cheese - Opskrift på snasket mac & cheese

Bagt mac and cheese

Opskrift på lækker snasket bagt mac & cheese, – perfekt som tilbehør til forskellige slags kød, eller alene for den rigtige oste elsker.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 20 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Keyword: Comfort food, Pasta, Super bowl
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Mac and cheese

  • 380 g pasta, – macaroni, suppehorn eller lignende
  • 1 l sødmælk
  • 200 g cheddar (helst fra blok), groftrevet
  • 100 g hvid ost, – primadonna, vesterhavsost eller lignende, groft revet
  • 60 g smør
  • 3/4 dl hvedemel
  • Salt og peber
  • Evt. chilipulver

Topping

  • 100 g cheddar (helst fra blok), groftrevet
  • 100 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri, – lad det varme igennem et par minutter.
  • Rør mælken i lidt ad gangen, – pisk grundigt, så saucen bliver helt glat.
  • Lad saucen småkoge i ca. 10-15 min., – til den tykner en smule. Rør jævnligt så den ikke brænder på.
  • Kog imellem tiden pastaen al dente, dræn for væde og skyl derefter pastaen i rindende koldt vand. Det fjerner noget af stivelsen, så du sikrer saucen ikke bliver for klæg. Sørg dog for at pastaen er våd når den skal vendes i saucen.
  • Rør begge slags oste i saucen, og varm igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt chilipulver.
  • Sluk for blusset og vend pastaen i saucen.
  • Hæld halvdelen i et smurt ovnfast fad. Drys med halvdelen af begge slags oste, og hæld rester af pastaen over. Fordel det sidste ost på toppen.
  • Bag din mac and cheese i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 min. eller til den er gylden og boblende på toppen.
Bagt mac and cheese - Opskrift på snasket mac & cheese
Bagt mac and cheese – Opskrift på snasket mac & cheese

Kommentarer

  1. Annika Hansen

    5 stars
    Har lavet den i går, kæft det var alletiders!

    Spørgsmål: kan resterne fryses mon? 🙂

    • Hej Annika

      Åhhh hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂
      Er ked af jeg ikke har fået svaret før nu, – men til en anden gang kan du sagtens fryse resterne 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)