
Mac & cheese, bagt med ekstra ost imellem lagene, – snasket og ultra lækkert.
Mac ‘n cheese er en amerikansk klassiker, – enkelt, ostet og virkelig comfy.
Server den til grillet kød, grøntsager eller alene. Den smager virkelig godt, – mild og cremet, og er bare super lækkert tilbehør til alverdens slags kød og grøntsager.
Mac and cheese smager bedst når den lige er lavet, – resterne kan godt “sætte sig” en smule da pastaen suger væden til sig når den hviler/sættes på køl.

Bagt mac and cheese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Mac and cheese
- 380 g pasta, – macaroni, suppehorn eller lignende
- 1 l sødmælk
- 200 g cheddar (helst fra blok), groftrevet
- 100 g hvid ost, – primadonna, vesterhavsost eller lignende, groft revet
- 60 g smør
- 3/4 dl hvedemel
- Salt og peber
- Evt. chilipulver
Topping
- 100 g cheddar (helst fra blok), groftrevet
- 100 g revet mozzarella
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri, – lad det varme igennem et par minutter.
- Rør mælken i lidt ad gangen, – pisk grundigt, så saucen bliver helt glat.
- Lad saucen småkoge i ca. 10-15 min., – til den tykner en smule. Rør jævnligt så den ikke brænder på.
- Kog imellem tiden pastaen al dente, dræn for væde og skyl derefter pastaen i rindende koldt vand. Det fjerner noget af stivelsen, så du sikrer saucen ikke bliver for klæg. Sørg dog for at pastaen er våd når den skal vendes i saucen.
- Rør begge slags oste i saucen, og varm igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt chilipulver.
- Sluk for blusset og vend pastaen i saucen.
- Hæld halvdelen i et smurt ovnfast fad. Drys med halvdelen af begge slags oste, og hæld rester af pastaen over. Fordel det sidste ost på toppen.
- Bag din mac and cheese i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 min. eller til den er gylden og boblende på toppen.

Har lavet den i går, kæft det var alletiders!
Spørgsmål: kan resterne fryses mon? 🙂
Hej Annika
Åhhh hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂
Er ked af jeg ikke har fået svaret før nu, – men til en anden gang kan du sagtens fryse resterne 🙂
Kh Dianna