Mac ‘n cheese, macaroni & cheese, mac & cheese, – kært barn har mange navne, – men én ting er sikkert, det smager jo vanvittig godt.
En rigtig amerikansk klassiker med masser af ost, – mild og cremet og virkelig nem at lave.
At spise mac and cheese som hovedmåltid alene synes jeg måske er en smule for kedeligt, – derfor vil jeg anbefale at servere den som tilbehør til en god bøf, stegt kylling, som tilbehør til spareribs eller lignende.
Mac and cheese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 380 g
pasta, - macaroni, suppehorn eller lignende
- 60 g
smør
- 1 l
sødmælk
- 3/4 dl
hvedemel
- 200 g
cheddar (helst fra blok), revet
- 100 g
hvid ost, - primadonna, vesterhavsost eller lignende, revet
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri, - lad det varme igennem et par minutter.
- Rør mælken i lidt ad gangen, - pisk grundigt, så saucen bliver helt glat. Lad saucen småkoge i ca. 10-15 min., - til den tykner en smule. Rør jævnligt så den ikke brænder på.
- Kog i mellem tiden pastaen al dente, og skyl den derefter i koldt vand for at fjerne lidt stivelse.
- Rør begge slags oste ind i saucen, - skru evt. op for varmen, så ostene smelter og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. en smule chilipulver til saucen.
- Vend pastaen i saucen, - lun igennem et minuts tid ved middel varme og server straks.