Mexicansk hotdog

Mexicansk hotdog

Mexicansk hotdog
Opskrift på lækker krydret mexicansk hotdog med salsa, guacamole og friterede løgringe.
Denne opskrift giver til 2 hotdogs pr. person.
Mexicansk hotdog

Lækre mexicanske hotdogs, – toppet med tomat salsa, guacamole og hjemmelavede ristede løg.
Den er fyldig, krydret og sindsyg lækker, – frisk, spicy og snasket.
Vi er vilde med denne hotdog med et mexicansk twist, – nogle gange er det bare dejligt, at få en klassiker serveret på en helt ny måde, og det må denne siges at være her.

Annonce for Heinz Danmark
Opskriften er udviklet i samarbejde med Heine ketchup, – derfor finder du ketchup i alle elementer i opskriften. Det passer perfekt til denne hotdog, og giver en mild smag af tomat.
Vil du lave brød og løgringe uden ketchup, kan du følge disse opskrifter:
Hjemmebagte pølsebrød – klik her.
Hjemmelavede ristede løg – klik her.

Opskrift på mexicansk hotdog
Herunder finder du min opskrift på den lækreste mexicanske hotdog.
Varm, fyldig, krydret og snaket, – et skønt alternativ til den almindelige hotdog.

Mexicansk hotdog

Mexicansk hotdog

Opskrift på lækker krydret mexicansk hotdog med salsa, guacamole og friterede løgringe.
Denne opskrift giver til 2 hotdogs pr. person.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Mexicansk
Keyword: Hotdog, Mexicansk
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Pølsebrød med ketchup

  • 25 g gær
  • 3 dl lun mælk
  • 1 lille æg
  • 1 tsk sukker
  • 50 g ketchup
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • Sammenpisket æg til pensling

Hjemmelavet salsa

  • 2 ds tomat polpa eller hakkede tomater*
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 frisk jalapenos, finthakket
  • 10 skiver syltet jalapenos, finthakket (smag selv til)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl ketchup
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 1/2 tsk stødt spidskommen
  • Salt og peber

Guacamole

  • 3 avocadoer
  • 1 lime, saften heraf
  • 2-3 spsk hjemmelavet salsa
  • Salt og peber

Friterede løgringe

  • 2-3 løg, skåret i ringe
  • 2 spsk ketchup
  • 1 dl hvedemel
  • 1 l smagsneutral olie
  • Salt

Derudover

  • 12 pølser – jeg bruger ostepølser
  • Ketchup
  • Evt. finthakket frisk jalapenos

Sådan gør du

Pølsebrød med ketchup

  • Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, æg og ketchup.
  • Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, til alt melet er æltet ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i små klumper, og ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne.
    Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket med film og et klæde, i ca. 1 time.
  • Del dejen i 12 lige store stykker på ca. 85 g/stk.
  • Form dejen til aflange boller, skub dem sammen med håndfladerne, så du får en lang pølse, og mas dem derefter let flade.
    Lad dem efterhæve under et klæde i ca. 30 minutter.
  • Pensl pølsebrødene med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 215 grader, almindelig ovn, i ca. 10 minutter.
    Lad dem køle let af på en rist, inden du samler dine hotdogs.

Hjemmelavet salsa

  • Dræn tomaterne grundigt for væde i en finmasket sigte. Rør med en ske til alt væden er i sigtet fra.
    *Bruger du hakkede tomater, vil din salsa blive grovere. Du kan også bruge en dåse af hver, – det giver en dejlig konsistens på tomatsalsaen.
  • Hæld tomaterne i en skål sammen med rødløg, jalapenos, hvidløg, krydderier, ketchup, limesaft og olie, og rør salsaen godt sammen.
  • Smag til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.

Guacamole

  • Halver avocadoerne, skrab kødet ud og mos det med en gaffel.
  • Tilsæt limesaft og salsa, og rør guacamolen sammen.
    Smag til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.

Friterede løgringe

  • Vend løgringene med ketchup.
  • Bland mel og smule salt, og vend løgringene heri.
  • Varm olien op til ca. 160 grader, og friter løgringene ad et par omgange, til de er gyldne og sprøde.
    Læg dem på lidt køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.

Ristede pølser

  • Læg pølserne på en pande ved svag til middel varme, – giv dem evt. en smule olie og pensl dem med ketchup.
  • Lad dem tilberede til de er gyldne, varme og har et godt knæk.

Mexicansk hotdog

  • Snit dine pølsebrød og læg en stribe ketchup i bunden.
  • Læg pølsen ovenpå, og top med salsa, guacamole og friterede løgringe.
  • Drys med finthakkede friske jalapenos og friskkværnet peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)