
Lammekrone er simpelthen et fantastisk stykke kød, fyld med smag, saftigt og så er det altså bare mega flot at anrette på en tallerken.
Vi har stegt vores lammekrone af på en pande, hvorefter den får en tur i ovnen og steger færdigt, – det er super nemt at stå med, også når man har gæster.
Server den med en god kartoffelmos, rodfrugtmos eller som vi har gjort her med en lækker cremet spinatrisotto.

Lammekrone
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
lammekrone (min. 2 racks/chops per person)
- 1 dl
olivenolie olie + lidt til stegning
- 2 spsk
frisk hakket rosmarin
- 2 fed
hvidløg, finthakket
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Tag kødet ud i god tid og rids fedtet og krydr med salt og peber.
- Bland ingredienserne til marinaden, - den skal pensles på stegen undervejs.
- Pensl kødet med marinaden og varm derefter en pande op med lidt olivenolie. Giv kødet en stegeskorpe, og kom derefter lammekronen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen ved 120 grader, almindelig ovn.
- Lad lammekronen stege videre i ovnen til den har en kernetemperatur på ca. 60-62 grader, så har du en flot rosa lammekølle, - det tager ca. 20-25 min. (afhængigt at størrelsen). Husk at pensle den med marinaden undervejs.
- Lad lammekronen hvile i 10 min inden den skæres ud i chops.
Noter


