Lammekrone - Opskrift på perfekt tilberedning af lammekrone

Lammekrone

Anbefal


Lammekrone er simpelthen et fantastisk stykke kød, fyld med smag, saftigt og så er det altså bare mega flot at anrette på en tallerken.
Vi har stegt vores lammekrone af på en pande, hvorefter den får en tur i ovnen og steger færdigt, – det er super nemt at stå med, også når man har gæster.
Server den med en god kartoffelmos, rodfrugtmos eller som vi har gjort her med en lækker cremet spinatrisotto.

Lammekrone

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på den lækreste lammekrone

Ingredienser

  • 1 lammekrone (min. 2 racks/chops per person)
  • 1 dl olivenolie olie + lidt til stegning
  • 2 spsk frisk hakket rosmarin
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tag kødet ud i god tid og rids fedtet og krydr med salt og peber.

2

Bland ingredienserne til marinaden, - den skal pensles på stegen undervejs.

3

Pensl kødet med marinaden og varm derefter en pande op med lidt olivenolie. Giv kødet en stegeskorpe, og kom derefter lammekronen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen ved 120 grader, almindelig ovn.

4

Lad lammekronen stege videre i ovnen til den har en kernetemperatur på ca. 60-62 grader, så har du en flot rosa lammekølle, - det tager ca. 20-25 min. (afhængigt at størrelsen). Husk at pensle den med marinaden undervejs.

5

Lad lammekronen hvile i 10 min inden den skæres ud i chops.

Noter

Spækbræt og Zwilling kniv er fra Kenstorkøkken

Lammekrone - Opskrift på perfekt tilberedning af lammekrone
Lammekrone – Opskrift på perfekt tilberedning af lammekrone
Lammekrone - Opskrift på perfekt tilberedning af lammekrone
Lammekrone – Opskrift på perfekt tilberedning af lammekrone
Lammekrone - Opskrift på perfekt tilberedning af lammekrone
Lammekrone – Opskrift på perfekt tilberedning af lammekrone

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.