Lammekrone - Opskrift på lammekrone med spinatrisotto

Lammekrone med spinatrisotto

Opskrift på den lækreste lammekorne
Opskrift på den lækreste lammekorne serveret med spinatrisotto.
Lammekrone - Opskrift på lammekrone med spinatrisotto

Lækker saftig lammekrone serveret med den skønneste cremede spinatrisotto, – en fantastisk ret med masser af smag, og faktisk ganske hurtig og nem at lave.
Du kan have middagen klar på under en time, og så står du altså med det lækreste og smukkeste måltid.

Lammekrone - Opskrift på lammekrone med spinatrisotto

Opskrift på den lækreste lammekorne

Opskrift på den lækreste lammekorne serveret med spinatrisotto.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Lammekrone

  • 1

    lammekrone (min. 2 racks/chops per person)

  • 1 dl

    olivenolie olie + lidt til stegning

  • 2 spsk

    frisk hakket rosmarin

  • 2 fed

    hvidløg, finthakket

  • Salt og peber

Spinatrisotto

  • 400 g

    risottoris

  • 2

    løg, finthakkede

  • 4 fed

    hvidløg, finthakkede

  • 400 g

    frisk spinat

  • 150 g

    parmesan

  • 6 dl

    grøntsagsboullion

  • 4 dl

    hvidvin

  • 1 dl

    olivenolie

  • 1 spsk

    smør

  • Salt og peber

  • Olivenolie

Sådan gør du

Lammekrone

  • Tag kødet ud i god tid og rids fedtet og krydr med salt og peber.
  • Bland ingredienserne til marinaden, - den skal pensles på stegen undervejs.
  • Pensl kødet med marinaden og varm derefter en pande op med lidt olivenolie. Giv kødet en stegeskorpe, og kom derefter lammekronen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen ved 120 grader, almindelig ovn.
  • Lad lammekronen stege videre i ovnen til den har en kernetemperatur på ca. 60-62 grader, så har du en flot rosa lammekølle, - det tager ca. 20-25 min., afhængigt at størrelsen. Husk at pensle den med marinaden undervejs.
  • Lad lammekronen hvile i 10 min inden den skæres ud i chops.

Spinatrisotto

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt spinaten og lad den falde sammen under omrøring. Når alle blade er faldet sammen blendes de til en ensartet pure, der stilles til side. Lad endelig ikke spinaten dampe for længe, kun til bladene lige er faldet sammen, ellers bliver farven kedelig.
  • Varm lidt olie op i en gryde og svits løg og hvidløg til de er blanke. Tilsæt risottorisene og lad også dem stege blanke ved middelvarme, tilsæt evt. lidt ekstra olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene.
  • Tilsæt derefter boullion lidt ad gange, og lad det langsomt koge ind i risene ved svag til middel varme, rør grundigt undervejs. Fortsæt til alt boullion er brugt op og risene fortsat har en smule bid, sådan fortrækker vi dem i hvert fald.
  • Rør til sidste parmesan i og derefter spinat massen, smag til med salt og peber og varm hurtigt op.
  • Server risotto og lam evt. toppet med lidt parmesan og ristede pinjekerner.

Noter

Tallerken fra Kenstorkøkken
Opskrift på den lækreste lammekorne
Den lækreste lammekrone.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Lammekrone - Opskrift på den perfekt tilberedte lammekrone

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*