Det lækreste knækbrød fyldt med kerner og en mild smag af surdej.
Der er altså ikke noget som hjemmebagt knækbrød, – det er så nemt at lave og så smager det altså bare fantastisk. Dette knækbrød er lækker sprødt, fyldt med kerner, og surdejen giver en skøn smag og aroma til knækbrødet.
Knækbrød med surdej
Opskrift på den lækreste knækbrød med surdej. Denne opskrift giver 2 bageplader.
Ingredienser
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl lys sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 1 1/2 dl havregryn
- 3 1/2 dl hvedemel
- 1 dl tynd surdej, Biga
- 1 dl vand
- 1 1/2 dl raps eller olivenolie
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk salt, fint
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt derefter surdej, vand og olie.
Rør det sammen med en ske eller gaffel.
Del dejen i to og rul hver del ud mellem 2 stykker bagepapir så det ca. fylder en bageplade hver, - ca. 3 mm tykt.
Placer bagepapiret med dejen på, på en bageplade og rids dejen i de ønskede størrelser knækbrød.
Bag hver portion ved 200 grader i ca. 20 minutter almindelig ovn, eller begge plader på samme tid ved ca. 180 grader varmluft, - byt evt. rundt på pladerne halvvejs.
