Grillede pølser og kartoffelsalat med urtedressing - Sommermad

Kartoffelsalat og grillede pølser

Kartoffelsalat og grillede pølser
Opskrift på den ultimative sommerretter - grillede pølser og kartoffelsalat med urtedressing.
Grillede pølser og kartoffelsalat med urtedressing - Sommermad

Sommeren kalder på grill og hyggelige stunder under åben himmel, og hvad er bedre end en klassisk sommerret, der kan nydes uanset hvor du befinder dig? Med denne opskrift på grillede pølser og en frisk, hjemmelavet kartoffelsalat med cremet urtedressing, er du godt på vej til at skabe magiske sommerminder.
Denne opskrift er simpel, men fuld af smag, og viser dig, hvordan du med få ingredienser kan lave et måltid, der både er mættende og indbyder til sommerens glæder.
Den hemmelige stjerne i denne opskrift er den hjemmelavede urtedressing, der giver kartoffelsalaten et frisk pust. Tilsæt et bredt udvalg af friske urter fra haven for at gøre retten endnu mere sommerlig. Og husk, at det bedste ved sommeren er at dele, så denne opskrift er lavet til at nydes i godt selskab.

Grillede Pølser og Kartoffelsalat med Cremet Urtedressing – Din Nye Sommerfavorit

At grille er mere end bare en madlavningsteknik – det er en sommertradition, der bringer mennesker sammen. Denne opskrift på grillede pølser og kartoffelsalat er et perfekt eksempel på sommermad, der er elsket af både børn og voksne. Kartoffelsalaten, med sin cremede urtedressing, er den perfekte ledsager til de saftige, grillede pølser. Den friske smag af urterne i dressingen komplementerer røgen fra grillen på en måde, der vil få dine smagsløg til at danse. Denne ret kan nemt tilpasses enhver grillfest – fra hyggelige bålaftener på stranden til sommerfester i baghaven. Så tænd op for grillen, nyd de lange lyse nætter og lad denne opskrift på grillede pølser og kartoffelsalat blive en del af dine sommertraditioner.

Grillede pølser og kartoffelsalat med urtedressing - Sommermad

Kartoffelsalat og grillede pølser

Opskrift på den ultimative sommerretter – grillede pølser og kartoffelsalat med urtedressing.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Grillede pølser, Kartoffelsalat, Pølser, Sommermad
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kartoffelsalat

  • 900 g små kartofler
  • 3 dl creme fraiche, gerne 18%
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 bdt purløg, finthakket
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1-2 syltede drueagurker, finthakket
  • 2 tsk dijon
  • 1 tsk løgpulver
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

  • 8 gode pølser
  • Evt. en frisk salat

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne med skræl i en stor gryde med godt saltet vand, og evt. persillestilke, i ca. 6 min.
    Lad derefter kartoflerne trække i kogevandet under låg i ca. 15 min. (alt efter størrelse). På den måde får du en lækker fast konsistens, og sikrer at kartoflerne ikke koger ud. Mærk med en kødnål, om kartoflerne er møre inden vandet hældes fra.
  • Pil kartoflerne, lad dem køle af og skær dem i mundrette bidder.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, dijon, purløg, persille, drueagurk og løgpulver sammen i en skål, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Vend kartoflerne i dressingen, og lad den trække imens pølserne tilberedes.
  • Snit pølserne på den ene side. Ikke dybt – ca. 1/3 igennem.
  • Grill pølserne over bål, på grill eller på panden.

Over bål

  • Fyr godt op i bålet, og lad risten være over toppen. Når flammerne er ved at aftage, og bålet er gennemvarmt, fordeles gløderne i et jævnt lag, så eventuelle flammer ikke rammer risten.
  • Grill pølserne til de er gyldne og gennemvarme, og vend dem jævnligt.
    Skub evt. gløder og brænde lidt til siden, hvis pølserne bliver for hurtigt mørke.

På grill

  • Lad pølserne grille ved indirekte varme, og uden at skrue for højt op for blusset.
    Vend dem jævnligt.

På panden

  • Tilbered pølserne, evt. i en smule olie, ved lav varme. Tilbered dem til de er gyldne på alle sider.
    Afgiver de væde, skal dette hældes fra panden, så de ikke koger.

Servering

  • Server de grillede pølser med kartoffelsalat, og evt. en frisk sprød salat med sæsonens grøntsager.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)