Karrygryde med svinekød - Opskrift på hurtig "boller i karry"

Karrygryde med svinekød og grøntsager

Karrygryde med svinekød og grøntsager
Opskrift på lækker karrygryde med svinekød og grøntsager.
Karrygryde med svinekød - Opskrift på hurtig "boller i karry"

Lækker karrygryde med hakket svinekød og masser af grøntsager, – en nem og hurtig version af “boller i karry”.
Denne her karrygryde smager virkelig lækkert, og hele familien er vilde med den. Den er super hurtig at lave, børnevenlig og så kan du ligeledes tilføje forskellige grøntsagsrester du måtte have liggende i køleskabet.
Server den med kogte ris, grøntsags ris eller nudler.

Karrygryde med svinekød - Opskrift på hurtig "boller i karry"

Karrygryde med svinekød og grøntsager

Opskrift på lækker karrygryde med svinekød og grøntsager.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    hakket svinekød

  • 2

    løg

  • 2

    store gulerødder

  • 2 fed

    hvidløg

  • 1/2 spidskål - hvis det er stort skal der kun bruges 1/4
  • 80 g smør
  • 1 dl

    mælk

  • 4 dl

    grøntsagsboullion

  • 2 tsk thai krydderi (Urtekram) - kan erstattes af almindelig karry
  • 1 tsk

    karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 2 spsk

    hvedemel

  • Salt

Derudover

  • 6 dl

    ris

  • Finthakket persille til toppen

  • Finthakkede peanuts til toppen

Sådan gør du

  • Blend løg, gulerødder, hvidløg og spidskål i en minihakker eller lignende til det er finthakket og med god struktur, - IKKE pureret. Alternativt kan det finthakkes i hånden.
  • Smelt smørret i en gryde og svits alle grøntsagerne af ved middel varme i 3-5 min.
  • Tilsæt kødet og svist med til det er let brunet.
  • Tilsæt karry og gurkemej og lad denne stege med til det frigiver aroma.
  • Strø melet ud over, vend det godt ind i retten og giv det varme et par minutter.
  • Hæld boullionnen over af et par omgange og tilsæt derefter mælken, - rør grundigt så det ikke brænder på.
  • Lad retten småsimre ved svag varme, under jævnlig omrøring, i 15-20 min.
  • Smag til med salt.
  • Kog risene som anvist på pakken og server med den varme karrygryde samt friskhakket persille og peanuts på toppen.

Noter

Jeg vil anbefale at købe en god karry, de helt billige karryprodukter kan smagsmæssigt slet ikke sammenlignes med dem der koster lidt mere. Smagen, rundheden og dybden er helt anderledes i de lidt dyrere produkter, og er en afgørende faktor for smagen af din karrygryde. Personligt er jeg rigtig glad for Urtekram's krydderier, de har en skøn smag og aroma, de er økologiske og prismæssigt til at have med at gøre.
Karrygryde med svinekød - Opskrift på hurtig "boller i karry"
Karrygryde med svinekød – Opskrift på hurtig “boller i karry”

Kommentarer

  1. Pingback: Oksekød i grøn karry - Opskrift på nem og hurtig karrygryde

  2. Anonym

    3 stars
    Mangler smag

    • Hejsa

      Det var da ærgerligt du synes det. Husk altid selv at smage til inden servering, råvarer agerer forskelligt, – især kød, krydderier og lignende 🙂

      Dbh Dianna

  3. Intet mindre end genialt. Lynhurtigt og fuld af grønt, mindre opvask, win-win. Jeg laver aldrig mere boller i karry. Teenagedøtrene kunne også godt lide det. Smed hk banan og æble på, det blev det ikke værre af. Havde en porre i overskud, så den erstattede det ene løg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)