Opskrift på lækker karrygryde med svinekød og grøntsager.
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
500g
hakket svinekød
2
løg
2
store gulerødder
2fed
hvidløg
1/2spidskål - hvis det er stort skal der kun bruges 1/4
80gsmør
1dl
mælk
4dl
grøntsagsboullion
2tskthai krydderi (Urtekram) -kan erstattes af almindelig karry
1tsk
karry
1tsk
gurkemeje
2spsk
hvedemel
Salt
Derudover
6dl
ris
Finthakket persille til toppen
Finthakkede peanuts til toppen
Sådan gør du
Blend løg, gulerødder, hvidløg og spidskål i en minihakker eller lignende til det er finthakket og med god struktur, - IKKE pureret. Alternativt kan det finthakkes i hånden.
Smelt smørret i en gryde og svits alle grøntsagerne af ved middel varme i 3-5 min.
Tilsæt kødet og svist med til det er let brunet.
Tilsæt karry og gurkemej og lad denne stege med til det frigiver aroma.
Strø melet ud over, vend det godt ind i retten og giv det varme et par minutter.
Hæld boullionnen over af et par omgange og tilsæt derefter mælken, - rør grundigt så det ikke brænder på.
Lad retten småsimre ved svag varme, under jævnlig omrøring, i 15-20 min.
Smag til med salt.
Kog risene som anvist på pakken og server med den varme karrygryde samt friskhakket persille og peanuts på toppen.
Video
Noter
Jeg vil anbefale at købe en god karry, de helt billige karryprodukter kan smagsmæssigt slet ikke sammenlignes med dem der koster lidt mere. Smagen, rundheden og dybden er helt anderledes i de lidt dyrere produkter, og er en afgørende faktor for smagen af din karrygryde. Personligt er jeg rigtig glad for Urtekram's krydderier, de har en skøn smag og aroma, de er økologiske og prismæssigt til at have med at gøre.