Opskrift på lækker karrygryde med svinekød og grøntsager.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Dansk mad, Karryretter, Nem aftensmad
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 467kcal
Author Dianna
Ingredienser
30gsmør
500g
hakket svinekød
2store gulerødder, groftrevet
2fedhvidløg, revet eller presset
2løg, finthakket
1/2spidskål, fintsnittet
3tsk
karry
2spsk
hvedemel
1tsk
gurkemeje
4dl
grøntsagsboullion
1dl
mælk
Salt og friskkværnet peber
Derudover
Ris
Finthakket persille til toppen
Finthakkede peanuts til toppen
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og brun kødet godt af. Krydr med alt of friskkværnet peber.
Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem ved middel varme i 3-5 minutter eller til kålen er faldet godt sammen.
Tilsæt karry og gurkemej og varm det igennem i et par minutter.
Drys melet over, vend det godt sammen og varm igennem et øjeblik inden bouillonen hældes over af et par omgange.
Tilsæt derefter mælken, og rør grundigt så det ikke brænder på.
Lad retten simre videre i 10-15 minutter - eller til grøntsagerne er møre og retten kogt lidt ind. Rør jævnligt og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog risene som anvist på pakken og server med den varme karrygryde samt friskhakket persille og peanuts på toppen.
Video
Noter
Jeg vil anbefale at købe en god karry, de helt billige karryprodukter kan smagsmæssigt slet ikke sammenlignes med dem der koster lidt mere. Smagen, rundheden og dybden er helt anderledes i de lidt dyrere produkter, og er en afgørende faktor for smagen af din karrygryde. Personligt er jeg rigtig glad for Urtekram's krydderier, de har en skøn smag og aroma, de er økologiske og prismæssigt til at have med at gøre.