Opskrift på cremet haydari dip toppet med sprød og letkrydret kikærtesalat.
Ret Appetizer, Forret, Frokost
Køkken Mellemøsten, Tyrkisk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Haydari dip
1/2ltyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
100gfeta
4fedhvidløg, - nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
1håndfulddild, finthakket
1håndfuldbredbladet persille, finthakket
Sal og friskkværnet peber
Kikærtesalat
1/2dskikærter, skyllet og drænet for væde
1peberfrugt, skåret i små tern
1/2agurk, skåret i grove tern
14cherry tomater, skåret i mindre stykker
2forårsløg, fintsnittet – brug kun det grønne
1/2lille rødløg, finthakket
2håndfulde bredbladet persille, finthakket
1håndfuldpinjekerner, gerne ristet
2spskolivenolie
1spskcitronsaft
2nipspidskommen, stødt
Salt og friskkværnet peber
Derudover
Brød, pitabrød eller lignende til servering
Lidt olie til toppen
Sådan gør du
Haydari
Pres eller riv hvidløg fint, og bland det sammen med yoghurten og de finthakkede krydderurter.
Smuldr fetaen heri og krydr med peber, og lad den trække imens du laver salaten. Smag derefter til om den behøver salt, - oftest er det ikke nødvendigt, da fetaen tilfører den salte smag.
Kikærtesalat
Bland alle de snittede grøntsager i en skål, – drænede kikærter, tomater, agurk, persille, peberfrugt, rødløg og toppene af forårsløg.
Hæld olivenolie, citronsaft og spidskommen over, vend det hele godt sammen og smag salaten til med salt og friskkværnet peber.
Anretning
Smør din haydari dip ud i et tykt lag på en tallerken, spækbræt eller lignende.
Top med den sprøde. kikærtesalat og ristede pinjekerner, - og dryp med en smule olivenolie.
Server med pandestegte fladbrød, pitabrød eller lignende.