Gullashsuppe - Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe

Gullaschsuppe

Gullaschsuppe
Opskrift på den lækreste gullaschsuppe med oksekød og grøntsager.
Gullashsuppe - Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe

Lækker klassisk gullashsuppe med smør mørt oksekød, masser af grøntsager og masser af smag.
Sådan en klassisk ungarsk gullashsuppe smager bare fantastisk, og når alt er snittet og forberedt tager den ingen tid at bikse sammen i en gryde, og så skal den ellers bare stå og simre.
Alt efter hvilket stykke kød du bruger, skal den have alt fra 1 1/2 – 3 timer, – vi bruger både oksebov som kræver lidt længere tilberedning, eller et stykke filet som kan laves relativt hurtigt, – begge dele smager fantastisk.
Bruger jeg filet som jeg kun giver + en times tid, tilsætter jeg kartoflerne på samme tid som de andre grøntsager, – men bruger jeg bov som kræver + 2 1/2 time, tilsætter jeg først kartoffelstykkerne ca. 30 min. inden suppen er færdig, – ellers koger kartoflerne ud undervejs.

Gullashsuppe - Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe

Gullaschsuppe

Opskrift på den lækreste gullaschsuppe med oksekød og grøntsager.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g

    oksebov eller filet, i store tern

  • 150 g

    bacon, i tern

  • 3

    gulerødder, skåret i skiver

  • 1

    lille knoldselleri, i små tern

  • 3

    kartofler, skåret i tern

  • 1

    rød peberfrugt, skåret i tern

  • 2

    løg, grofthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1 liter

    oksebouillon

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 4 spsk

    tomatkoncentrat

  • 4 spsk

    paprika

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen

  • 2

    laurbærblade

  • 50 g

    smør

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. creme fraiche og finthakket persille til toppen.

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en stor gryde og steg bacon til den er gylden.
  • Tilsæt kødet, krydr med salt og rigeligt peber, og brun det godt af sammen med baconen.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg med til løgene er klare.
  • Hæld derefter de resterende grøntsager over sammen med smørret, og steg med i 5 min. Undlad her at tilsætte kartoflerne hvis det er bov suppen koges på, så skal kartoflerne først tilsættes senere.
  • Tilsæt krydderierne og varm dem med et par minutter, og tilsæt derefter tomatkoncentrat, og varm det med et minuts tid.
  • Hæld de hakkede tomater og bouillon over, tilsæt laurbærblade og lad retten simre under låg ved svag varme i ca. 1 time. Mærk om kødet er mørt, og tilsæt kartoflerne ca. 30 min. inden retten er færdig tilberedt (hvis der bruges bov og kartoflerne ikke blev tilsat tidligere).
  • Smag suppen til med salt og peber, og server derefter suppen med en god klat creme fraiche samt hakket persille på toppen.
Gullashsuppe - Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe
Gullashsuppe – Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe
Gullashsuppe - Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe
Gullashsuppe – Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe
Gullashsuppe - Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe
Gullashsuppe – Opskrift på klassisk ungarsk gullashsuppe

Kommentarer

  1. Wilhelm

    Hei. Det høres deilig ut. Men det er litt uklart hva som skal skje med kjøttet etter at det er brunet. Skal det koke med hele tiden? Og baconet, jeg antar at det kommer med helt til slutt?

  2. Wilhelm

    Unnskyld, jeg ser nå at baconet er nevnt.
    Men jeg vil likevel anbefale å ha sprøstekt bacon i gryten like før servering. Ellers forsvinner nok sprøheten, er jeg redd.

    • Hej Wilhelm
      Tak for sine kommentarer:)
      Kødet skal i samtidig med boullion, tomater mv., – det er hermed opdateret:)
      Mht. bacon, den skal egentlig ikke være sprød som sådan, – den skal mere give smag til retten. Den bibeholder en lækker konsistens selvom den simre med i 2 timer.
      Men man kunne sagtens toppe suppen af med sprød bacon, det kunne være rigtig lækkert:)
      Mange hilsner
      Dianna

  3. Pia Nielsen

    Er ikke den store fan at spidskommen. Kan jeg bruge noget andet i stedet?

    • Hej Pia

      Spidskommen tilføjer jo en meget karakteristisk smag, så den kan ikke som sådan “erstattes”. Men du kan sagtens undlade den, og evt. tilsæt lidt stødt koriander, det giver også en dejlig smag, uden at være gennemtrængende

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*