Opskrift på Grøntsagsfrikadeller

Grøntsagsfrikadeller

Hvem siger at grøntsagsfrikadeller skal være kedelige?
Vi har her valgt at lave en lille appatizer af en klassisk sprød grøntsagsfrikadelle, og toppet den med syltede rødløg, syltede sennepsfrø og årstidens krydderurter.

Vi laver rigtig ofte de her grøntsagsfrikadeller, de er utrolig velsmagende, man får brugt en masse grøntsagsrester fra køleskabet og så er de super lækre til en ugentlig vegetar dag.

Grøntsagsfrikadeller

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på grøntsagsfrikadeller
Denne portion giver ca. 12 stk

Ingredienser

  • 1 blomkåls eller broccoli stok, groftrevet
  • 1 løg, grofthakket
  • 1/2 squash, groft revet
  • 1/2 peberfrugt, groftrevet
  • 1 gulerod, groftrevet
  • 1 lille dåse majs, drænet
  • 75 g kikærtemel (almindelig hvedemel kan også sagtens bruges)
  • 30 g parmesan, revet
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Krydderier efter ønske
  • Smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

1

Bland de groftrevne grøntsager i en skål og tilsæt majs, parmesan, æg og kikærtemel.

2

Krydder med salt og peber, og gerne andre krydderier efter eget ønske, og vend blandingen godt sammen.

3

Smelt smørret og lidt olie på en pande, og steg grøntsagsfrikadellerne gyldne på begge sider ved middel varme.

4

Server straks imens dine grøntsagsfrikadeller stadig er lækre sprøde.

Noter

Grøntsagsfrikadellerne kan med fordel serveres med en lækker salat og ærtedip, - så har du et hurtigt, lækkert og vegetarvenligt måltid. Alle grøntsager kan brugs, og ligger du ikke inde med f.eks. squash bruger du en ekstra gulerod, pastinak eller lignende, det hele fungerer og smager super lækkert.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Couscous frikadeller - Opskrift på vegetar frikadeller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*