Grillet havtaskekæbe med pasta aglio e olie, rucola og grillet citron, – frisk, nemt og lækkert.
Fisk på grillen, – det er altså bare mega lækkert, og man gør grille fisk meget oftere end der formegentligt bliver gjort.
Denne portion grillede havtaskekæber smager vidunderligt i sammenspil med den italienske klassiker, – spaghetti agio e olie. Jeg har her valgt at lave retten med pappardelle pasta, og derudover tilsætte godt med rucola og revet parmesan til retten, – det giver en skøn smag og ikke mindst en flot farve fra rucolaen.
Du kan bruge den slags pasta du foretrækker, – penne vil også gøre det super godt med den lækre hvidløgsolie som vil have masser af flade at sætte sig på.
Grillet havtaskekæbe tager ganske kort tid at lave, – de skal ikke tilberedes mange minutter. Top hele retten med saften af grillet citron, – den passer perfekt til både fisk og pasta.
Kan du lide maden let spicy, kan et drys chiliflager i pastaretten varm anbefales.
Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Grillede havtaskekæber
- 8-12 havtaskekæber
- 2 citroner, halveret
- Olivenolie
- Salt og peber
Pasta aglio e olie med rucola
- 500 g pasta
- 1 dl god olivenolie
- 5-6 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 2 håndfulde rucola
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 dl pastavand
- Salt og peber
- Evt. chiliflager
Derudover
- Revet parmesan til toppen
- Finthakket persille
Sådan gør du
Grillede havtaskekæber
- Rens kæberne og befri dem for hinderne. *Du kan nemt hive hinderne af kæberne med hånden. Køber du havtaskekæber fra frost, kan det med fordel gøres, når kæberne er tøet halvt op, – så er de nemme lige at hive af.*Husk også at fjerne den hvide streng, – den kan nemt hives ud af havtaskekæberne.
- Vend havtaskekæberne i olie, og krydr dem med salt og peber.*Du kan med fordel gå i gang med pastaretten nu, så denne tilberedes imens kæberne grilles.
- Grill havtaskekæberne ved høj varme, – grillen skal være brændende varm (minimum 250 grader), og giv dem ca. 3 minutter på hver side. Grillen skal være åben.Grill også citronerne med skærefladen nedad.
Pasta aglio e olie med rucola
- Varm en gryde op med godt saltet vand, og kog pastaen et minut mindre end beskrevet på pakken.
- Varm imens olien op på en pande ved middel varme, tilsæt hvidløg og halvdelen af persillen, og lad det svitse i olien mens pastaen koger.*Rør jævnligt og sørg for det ikke bliver for varmt, – olien skal kun lige små boble så hvidløget blive lyst gyldent og afgiver smag til olien. Herhjemme står komfuret på 5 ud af 9.
- Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den godt sammen med olien på panden.
- Tilsæt parmesan, resten af persillen og pastavand, og lad retten simre videre et minuts tid, – vend det hele tiden godt rundt.
- Rør til sidste ruccolasalaten i, og smag til med salt og peber.*Tilsæt evt. også en smule chiliflager.
Grillet havtaskekæber med hvidløgspasta
- Server pastaen med 2-3 havtaskekæber pr. person. Vend gerne havtaskekæberne med pastaen, så de også får lidt at den smagfulde hvidløgsolie omkring sig, – og dryp med grillet citron inden servering.
- Top evt. med finthakket persille og lidt parmesan.
Er der mon et godt alternativ til ruccolasalaten? Den er desværre bandlyst herhjemme.
Hej Anders
Det kan du tro der er 🙂
I stedet for rucola ille jeg vælge at bruge frisk spinat 🙂
Du kan også, derudover, tilsættes en håndfuld friske basilikumblade – det gør sig også super med de andre smage 🙂
Dbh Dianna
Super god!
Hej Ann-Birgit
Tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna