Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta - Opskrift

Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta

Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta
Opskrift på lækre grillede havtaskekæber med pasta aglio e olie og rucola
Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta - Opskrift

Grillet havtaskekæbe med pasta aglio e olie, rucola og grillet citron, – frisk, nemt og lækkert.
Fisk på grillen, – det er altså bare mega lækkert, og man gør grille fisk meget oftere end der formegentligt bliver gjort.
Denne portion grillede havtaskekæber smager vidunderligt i sammenspil med den italienske klassiker, – spaghetti agio e olie. Jeg har her valgt at lave retten med pappardelle pasta, og derudover tilsætte godt med rucola og revet parmesan til retten, – det giver en skøn smag og ikke mindst en flot farve fra rucolaen.
Du kan bruge den slags pasta du foretrækker, – penne vil også gøre det super godt med den lækre hvidløgsolie som vil have masser af flade at sætte sig på.

Grillet havtaskekæbe tager ganske kort tid at lave, – de skal ikke tilberedes mange minutter. Top hele retten med saften af grillet citron, – den passer perfekt til både fisk og pasta.
Kan du lide maden let spicy, kan et drys chiliflager i pastaretten varm anbefales.

Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta - Opskrift

Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta

Opskrift på lækre grillede havtaskekæber med pasta aglio e olie og rucola
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.30 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Grillet fisk, Grillet havtaske, Grillet havtaskekæbe, Havtaskekæbe, Havtaskekæber, Sommermad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Grillede havtaskekæber

  • 8-12 havtaskekæber
  • 2 citroner, halveret
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Pasta aglio e olie med rucola

  • 500 g pasta
  • 1 dl god olivenolie
  • 5-6 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 2 håndfulde rucola
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 dl pastavand
  • Salt og peber
  • Evt. chiliflager

Derudover

  • Revet parmesan til toppen
  • Finthakket persille

Sådan gør du

Grillede havtaskekæber

  • Rens kæberne og befri dem for hinderne.
    *Du kan nemt hive hinderne af kæberne med hånden. Køber du havtaskekæber fra frost, kan det med fordel gøres, når kæberne er tøet halvt op, – så er de nemme lige at hive af.
    *Husk også at fjerne den hvide streng, – den kan nemt hives ud af havtaskekæberne.
  • Vend havtaskekæberne i olie, og krydr dem med salt og peber.
    *Du kan med fordel gå i gang med pastaretten nu, så denne tilberedes imens kæberne grilles.
  • Grill havtaskekæberne ved høj varme, – grillen skal være brændende varm (minimum 250 grader), og giv dem ca. 3 minutter på hver side. Grillen skal være åben.
    Grill også citronerne med skærefladen nedad.

Pasta aglio e olie med rucola

  • Varm en gryde op med godt saltet vand, og kog pastaen et minut mindre end beskrevet på pakken.
  • Varm imens olien op på en pande ved middel varme, tilsæt hvidløg og halvdelen af persillen, og lad det svitse i olien mens pastaen koger.
    *Rør jævnligt og sørg for det ikke bliver for varmt, – olien skal kun lige små boble så hvidløget blive lyst gyldent og afgiver smag til olien. Herhjemme står komfuret på 5 ud af 9.
  • Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den godt sammen med olien på panden. 
  • Tilsæt parmesan, resten af persillen og pastavand, og lad retten simre videre et minuts tid, – vend det hele tiden godt rundt.
  • Rør til sidste ruccolasalaten i, og smag til med salt og peber.
    *Tilsæt evt. også en smule chiliflager.

Grillet havtaskekæber med hvidløgspasta

  • Server pastaen med 2-3 havtaskekæber pr. person. Vend gerne havtaskekæberne med pastaen, så de også får lidt at den smagfulde hvidløgsolie omkring sig, – og dryp med grillet citron inden servering.
  • Top evt. med finthakket persille og lidt parmesan.
Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta - Opskrift
Grillede havtaskekæber med hvidløgspasta – Opskrift

Kommentarer

  1. Anders

    Er der mon et godt alternativ til ruccolasalaten? Den er desværre bandlyst herhjemme.

    • Hej Anders

      Det kan du tro der er 🙂
      I stedet for rucola ille jeg vælge at bruge frisk spinat 🙂
      Du kan også, derudover, tilsættes en håndfuld friske basilikumblade – det gør sig også super med de andre smage 🙂

      Dbh Dianna

  2. Ann-Birgit Krogsgaard

    4 stars
    Super god!

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)