Opskrift på lækker græsk grøntsagssalsa, – masser af finthakkede grøntsager vendt med den lækreste marinade. Perfekt som tilbehør til en græsk middag, – græske kødboller eller gyros med græske fladbrød og tzatziki.
Den er super nem at lave, det er kun selve hakke/snitte arbejdet der tager lidt tid. Og føler du for det, – så kan du også sagtens skære grøntsagerne ud i større stykker, det kommer også lidt an på hvad det skal serveres til.
Græsk salsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Grøntsagssalsa
- 2-3 peberfrugter, – gerne rød, grøn og gul
- 150 g tomater
- 1/4 agurk
- 1/2 rødløg
- 1 håndfuld persille
- 50 g sorte oliven
Marinade
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 frisk chili, finthakket (uden sten)
- 1 tsk oregano, tørret
- 1 tsk mørk balsamico
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk honning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rør ingredienserne til marinaden sammen og smag til med salt og peber. Stil til side og lad den trække mens grøntsagerne snittes.
- Skrab kernernerne/den bløde midte ud af tomater og agurk. Er det cherry tomater du bruger er det oftest ikke nødvendigt, – men er det store tomater er der for meget væde i.
- Skær alle grøntsagerne ud i små terne, og vend dem med marinaden.
- Smag til med salt og peber, – og stil på køl til den skal serveres.