Lækre krydre græske kødboller, – perfekt som tilbehør i pitabrød, wraps, til en god salat eller på et tapas bord.
De her græske kødboller / græske frikadelle er lavet med oksekød, masser af krydderier, feta, chili og hvidløg, – masser af smag og bare virkelig lækre.
Jeg laver gerne dobbelt portion og smider halvdelen i fryseren, – så er der til en nemt og lækker måltid på de travle hverdage.

Græske kødboller
Ingredienser
græske kødboller
500 g hakket oksekød
50 g feta
1 æg
1 stor håndfuld bredbladet persille, finthakket
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, revet eller presset
1/2 chili, uden kerner, finthakket
2 spsk rasp
1 tsk oregano
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt koriander
1/4 tsk kanel
Salt og peber
Derudover
1 dl hvedemel
2-3 dl rapsolie
Evt. chili og persille til toppen
Sådan gør du
- Rør oksekød sammen med de hakkede grøntsager, æg, krydderier og smuldret feta.
- Tilsæt rasp og krydr med salt og peber, - lad farsen trække 15 min.
- Form farsen til mindre runde kødboller, - jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk., - og rul dem i hvedemel. Sørg for der kun er et tyndt fint lag mel på kødbollerne, - det skal ikke sidde i klumper.
- Varm olien op ved middel varme på en pande, - der skal være ca. 1 cm olie i panden.
- Steg kødbollerne til de er fine gyldne hele vejen rundt, - og tilberedt som ønsket (gennemstegt eller rosa).
- Server kødbollerne som ønsket, og top evt. med finthakket persille og chili.


