Græske kødboller - Opskrift på saftige græske frikadeller

Græske kødboller – Græske frikadeller

Græske kødboller
Opskrift på nemme og lækre græske kødboller.
Græske kødboller - Opskrift på saftige græske frikadeller

Lækre krydre græske kødboller / græske frikadeller, – perfekt som tilbehør i pitabrød, wraps, til en god salat eller på tapasbordet.
De her græske kødboller / græske frikadelle er lavet med oksekød, masser af krydderier, feta, chili og hvidløg, – fyldt med smag og bare virkelig lækre.
Jeg laver gerne dobbelt portion og smider halvdelen i fryseren, – så er der til en nemt og lækker måltid på de travle hverdage.
Jeg har her serveret dem med en lækker græsk inspireret bulgursalat, tzatziki og pandestegte fladbrød.

Græske kødboller - Opskrift på saftige græske frikadeller

Græske kødboller

Opskrift på nemme og lækre græske kødboller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 33 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

græske kødboller

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 50 g

    feta

  • 1

    æg

  • 1 stor håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1/2

    chili, uden kerner, finthakket

  • 2 spsk

    rasp

  • 1 tsk

    oregano

  • 1/2 tsk

    stødt spidskommen

  • 1/2 tsk

    stødt koriander

  • 1/4 tsk

    kanel

  • Salt og peber

Derudover

  • 1 dl

    hvedemel

  • 3 dl

    rapsolie

  • Evt. chili og persille til toppen

Sådan gør du

  • Rør oksekød sammen med de hakkede grøntsager, æg, krydderier og smuldret feta.
  • Tilsæt rasp og krydr med salt og peber, - lad farsen trække 15 min.
  • Form farsen til mindre runde kødboller, - jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk., - og rul dem i hvedemel. Sørg for der kun er et tyndt fint lag mel på kødbollerne, - det skal ikke sidde i klumper.
  • Varm olien op ved middel varme på en pande, - der skal være ca. 1 cm olie i panden.
  • Steg kødbollerne til de er fine gyldne hele vejen rundt, - og tilberedt som ønsket (gennemstegt eller rosa).
  • Server kødbollerne som ønsket, og top evt. med finthakket persille og chili.
Græske kødboller - Opskrift på saftige græske frikadeller
Græske kødboller – Opskrift på saftige græske frikadeller
Græske kødboller - Opskrift på saftige græske frikadeller
Græske kødboller – Opskrift på saftige græske frikadeller

Kommentarer

  1. Camilla

    Kan man mon bruge mel i stedet for rasp?
    Står og skal lave dem nu og har ikke noget rasp.
    Tak for altid gode opskrifter og inspiration

  2. 5 stars
    .

  3. Louise

    5 stars
    Alle jeg har lavet dem til, synes det er de bedste græske deller de har prøvet.
    De smager super godt, er nemme at lave, og kan sagtens bruges efter en tur på frost.

  4. Hej Diana.
    Tror du man kan lave dem i ovn?
    Hvis du har prøver det, hvordan gjorde du så?

    Tak for gode lækre nemme opskrifter☺️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)